Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Det fina med att upptäcka nya platser i ens närhet

Nya platser att upptäcka - vinter

Så här i Corona-tider är jag ju inte ensam om att försöka hitta trevliga platser i ens närhet att åka till. I lördags när jag och resten av familjen skulle åka lite pulka bestämde vi oss för att testa ett ställe vi inte hade varit på innan. Tänk så bra att vi bestämde oss för att åka just dit för det var ju hur bra som helst både för pulkaåkning samt också för skogspromenader, skidåkning och som utsiktsplats. Det lönar sig att vidga sina vyer och testa nya utflyktsplatser i ens närhet!

Om att upptäcka nya platser i ens närhet

Vi har bott där vi bor nu i lite mer än tio år och ändå finns det fortfarande platser vi inte har upptäckt ännu. Den pulkabacke vi åkte till i helgen ligger bara en kvart bort med bilen och ändå hade vi inte varit där tidigare. Så kul att vi nu har hittat ett “nytt ställe” att åka till på vintern när vi vill åka pulka eller skidor och på sommarhalvåret när vi vill gå på skogspromenad eller bara hänga i vacker omgivning!

Platsen vi åkte till är en liten skidanläggning och nu när det är svårare att resa bort till skidorter är det ju perfekt att vi har en sådan i vår direkta närhet. Om snön håller sig kvar kommer vi definitivt återvända hit med skidorna nästa gång.

Pulkabacken vi åkte i var inte fullt lika brant och hög som skidbackarna. Både vi vuxna och barnen tycke att det var kul att åka ett antal omgångar i den.

Så såg vi att det fanns en liten slinga att gå i skogen intill. Så vi tog barnen i varsin pulka och drog in dem i skogen. Barnen är ju egentligen så pass stora att de kan gå själva, men de tyckte det var mysigt att få åka istället och för mig och mannen blev det ju bra motion.

Skogen var vacker och slingan vi gick ganska kuperad. Kul för barnen med lite fart i nerförsbackarna och bra träning för oss när vi drog dem uppförs.

Vi hade säkert hittat hit förr eller senare även utan Corona, men nu blev det förr och det är vi glada för!

Hoppas att också du passar på att utforska nya fina platser i din närhet nu i tider när resmöjligheterna är begränsade!

Lämna en kommentar

Annons
Annons