Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Tack Corona för att du får oss att vara utomhus ännu mer!

Säga vad man vill om Corona, men detta virus får oss i alla fall att vara utomhus mer än vi nog hade varit i vanliga fall. Helgen som just har varit har återigen varit en riktig utomhushelg och detta fastän vädret inte har varit vackert. Här kommer ett inlägg om vårt härliga utomhushäng under en slaskig och regnig februarihelg.

Corona får oss att vara utomhus med än vanligt

Vi hade sedan länge en inplanerad träff på lördagen med några av mina bästa tjejkompisar. Vädret var regnigt och slaskigt, men vi tog ändå tillfället i akt att umgås. Hade det inte varit för Corona hade vi garanterat umgåtts inomhus denna dag istället, men eftersom viruset inte gav oss något alternativ var vi utomhus. Tänk så friskt, härligt och mysigt det var!

Först efter några timmar ute klagade ett av barnen på att hon frös om fötterna och vid det laget var båda hennes fötter genomblöta så det var ju inte så konstigt. Fram tills dess umgicks vi genom att promenera till en 4H-gård och där klappa på får samt gå till en liten pulkabacka och åka sannolikt denna vinters sista pulkarace.

Det var länge sedan vi träffades alla vännerna och barnen, men finns ju egentligen ingen årstid eller något väder som ger en ursäkt till att inte ses.

Även söndagen gav oss en hel del utomhushäng. När jag och sonen väntade på dottern som var inne red i ridhuset tog vi en promenad i det friska vädret. Synd att inte få se henne rida såklart, men mysigt att få egentid med honom istället.

Egentid med henne fick jag i samband med att sonen var iväg på fotbollssträning och sedan Pokémonrunda.

Ja, jag kan inte annat än att vara tacksam för ännu en helg med mycket frisk luft och dagsljus. Det är ju det här vi människor behöver och mår bra av!

Ska se till att ta med mig det beteendet även efter denna pandemi. Att träffa vänner er utomhus, gå promenader med sina barn och maken mer och ta en kaffe i solväggen när tillfälle bjuds är sådant som verkligen höjer livskvaliteten!

2 kommentarer

  1. Härlig inställning, och det är bra att fler har hittat ut! Så skönt när solen värmer nu och det börjar kännas som vår, att bara sitta mot en vägg och lapa sol efter ett träningspass är ju fantastiskt!

    1. Underbart att många hittar ut nu! Hoppas att detta beteende kommer hålla i sig även framöver!

      Att lapa sol vid en solvägg är ju bland det bästa som finns!☀️

Lämna en kommentar

Annons
Annons