Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Då kommer ljuset tillbaka!

Rutiner att hålla fast vid - promenad i skogen i morgonsol

Det är fortfarande mörkt ute när jag ger mig ut på mina morgonlöpningar och morgonpromenader. Vi har kommit så pass långt fram i vintern att det ofta har hunnit börja ljusna innan jag är hemma igen, men snart är vi inne i den tid då ljuset kommer tillbaka på riktigt.

Hos oss går solen upp kvart över sju nu och går ner strax innan 17. Vi får alltså njuta av dagsljuset i närmare tio timmar som det är nu och det är ju magiskt i sig!

Då kommer ljuset tillbaka!

När kommer ljuset tillbaka på riktigt då? Ja, enligt mig är det när jag får njuta av soluppgången på mina morgonrundor. Jag har en specifik runda som jag gärna springer på morgonen i vår skog. Eftersom den är i skogen där det inte är upplyst av lampor springer jag den inte nu när det fortfarande är mörkt där på morgonen. Men snart är vi inne i den tid när solen stiger samtidigt som jag springer uppför backen till kalhygget som ligger inne i vår skog. Den känslan alltså! Då kan jag lova att ljuset är tillbaka!

Rutiner att hålla fast vid - promenad i skogen i morgonsol

Att få möta dagen i en skog dränkt av morgonsolen är bland det bästa jag vet. Om inte det ger en bra start på dagen vet jag inte vad jag ska göra!

skog i eftermiddagsljus

Varje årstid har verkligen sin charm, men hur charmig vintern än är så är den svårslagen mot den den tid på året när vi får njuta av dagsljuset och solen desto mer. Det är mot dessa tider vi går nu!

Lämna en kommentar

Annons
Annons