Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Ett isande bad gav oss värme på Alla Hjärtans Dag!

Kallbada med barn - Alla hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag ska ju vara en dag med kärlek och värme, men faktum är att ett isande vinterbad kan skänka just detta. Gårdagens Alla Hjärtans Dag för i år var en fin dag hemma med familjen, men som också innehöll en utflykt med vännerna till isvaken. Denna gång ville också dottern följa med och bada. Så mysigt!

Ett isande bad som ger värme och kärlek

Dagen bjöd på perfekta väderförhållanden för att kallbada. Det var ungefär nollan i luften, solen skymtade bakom molnen och det var vindstilla. Att den stränga kylan på runt minus 15 verkar vara borta (för nu i alla fall) är ganska skönt, tycker jag. När det kommer till kallbad är det skönt att kunna vara utan vantar en längre stund utan att det blir alltför kallt.

Vi var fyra som skulle bada igår. Jag och dottern fick börja och eftersom hon inte hade några badskor bar jag ner henne till vaken.

Jag frågade hur många gånger som helst om hon var säker på att hon ville bada och hon svarade hela tiden att hon ville. Isvaken har väldigt grund och jag kunde gå ner med henne med ett mindre plums.

Så stod hon på en sten i isvaken medan jag sänkte mig ner i det kalla. Åh, vilken värme och pirrande glädje i kroppen att få göra det här!

Jag räknade till några andetag när jag var där i vattnet, men såg ganska snabbt på dottern att det var dags för henne att få gå upp. Så vi avslutade dagens Alla Hjärtans Dag-bad och klev upp ur vaken.

Medan vännerna badade torkade och värmde jag dottern med handduk, badrock och jacka. Hon fick dricka varm blåbärssoppa och fick upp värmen snabbt igen.

Wow, vilken grej att få göra detta med sin älskade dotter!

Och med vännerna!

En av hjärtballongerna flög iväg ut på isen. Catrin agerade hjälte och gick ner på isen för att hämta den!

Känslan direkt efter ett isande kallbad är ändå den bästa!

Lämna en kommentar

Annons
Annons