Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Bästa starten på Fettisdagen 2021

Karin Axelsson och Semmelgröt

Jag må vara lite tjatig, men eftersom det är Fettisdagen 2021 just idag och jag nyligen har tagit nya bilder på den magiska semmelgröten måste jag tipsa om den ännu en gång. Själv ska jag garanterat njuta av denna semla till gröt till min frukost denna dag. För det är helt klart den bästa starten på Fettisdagen 2021 som jag kan tänka mig.

Kolla in bilderna här och klicka in via länken till receptet om du också vill njuta av semmelgröt idag!

Semmelgröt

Det finns flera anledningar till att just denna havregrynsgröt är så god. Smaken av kardemumma och mandel är ljuvlig i sig och att den serveras med varm, skummad mjölk gör att den känns extra lyxig.

Semmelgröt
Semmelgröt

Jag tycker att vi bestämmer att vi kan äta semmelgröt hela året om, eller hur?!

Karin Axelsson och Semmelgröt

Mums!

Semmelgröt

En smart grej när man gör sin semmelgröt är att rosta extra mycket mandelspån när man ändå håller på. Just nu har vi en hel burk med rostade mandelspån här hemma och det är ju magiskt gott att strö över i stort sett all sorts mat. Igår strödde jag dem över laxen till middagen till exempel!

Semmelgröt

I receptet beskriver jag hur du gör ditt egna mandelsmör, vilket är väldigt enkelt. Men om du vill vara ännu mer bekväm finns det bra varianter av mandelsmör att köpa i butiken. Denna från Garant innehåller bara mandlar och är hur god som helst!

Semmelgröt

Underbara ljuvliga Semla till frukost – tack för att jag får starta upp min Fettisdag 2021 med dig!

2 kommentarer

 1. Hej Karin! Jag har blivit förtjust in den här semla+gröt kombination detta år. Din gröt ser ut så gott att jag måste fråga vilken havregryn du använder och hur länge du låt den kokas. (Jag bor i Finland, men hoppas jag kan finna likadan havregryn.) Tack för inspiration!

  1. Hej Tuulia,
   Kul att du gillar denna gröt!! Jag brukar använda vanliga havregryn, oftast de från AXA. Finns de hos dig?
   Kokar dem på svag värme i 3-4 minuter. Rör runt någon gång ibland så märker du när de har kokat klart!

   Njut av grötsemlan!

Lämna en kommentar

Annons
Annons