Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Om att göra varje dag till minnesvärd

Genom att ha inställningen att göra varje dag till minnesvärd berikar jag livet med mer av det härliga, mysiga och värdefulla. Helgen som har gått var verkligen en minnesvärd sådan på flera sätt. Vi hade vädret på vår sida då hela helgen levererade ordentlig kyla, massor med snö och en skinande sol som var framme från uppgång till nedgång.

Sådana magiska vinterdagar måste man ju spendera utomhus och passa på att skapa små äventyr att minnes lång tid framöver. Här får du vår fina minnesvärda helg!

Så här gjorde vi helgen till minnesvärd

Vi inledde helgen med att åka skridskor. Ingen i familjen hade gjort det på två år och det var verkligen Bambi på hal is för åtminstone tre av oss. Även om jag inte är en fantast när det kommer till skridskoåkning var det ljuvligt att göra denna aktivitet tillsammans och utomhus. Det var så vackert och så kallt och så mysigt!

Än mer minnesvärd blir nog den pulkapromenad vi sedan tog på lördagen. När vi gick hemifrån såg det ut som att solen var på väg ner bakom skogen, men den höll sig framme hela promenaden.

Vi njöt av den magiska solen och drog varsitt barn i pulka eller snowracer.

Vi stannade till vid någon backe så att de fick åka lite.

Så fick de själva dra sina åkdon. Vi har ju inga bebisar längre och de måste ju röra på sig också. Så vackert det var att gå där med solen i motljus och ett enda stor, härligt vinterkrisp runt omkring oss!

När vi började närma oss hemmet igen syntes solen gå ner bakom horisonten.

Och när vi kom fram till huset vara himlen alldeles rosa. Sådana här stunder och aktiviteter sätter sig i alla fall i min minnesbank. Älskar dem och värdesätter dem så!

Så var det söndag och vi tog en pulkapromenad igen. Nu var det bara jag och dottern och eftersom hon var lite trött fick hon sitta i pulkan mestadels samt åt ett litet mellis där. Snacka om lyxigt för henne!

Men jag lovar att jag njöt också!

Lunchen grillade vi över eldkorgen i trädgården och med ens hade vi lagat och ätit årets första måltid utomhus. Jag kommer nog inte minnas så många andra luncher från januari, men denna kommer jag garanterat att minnas.

Att få sitta där i januarisolen i en brassestol mitt i en stor snöhög tillsammans med de som jag älskar mest och grilla mat över öppen eld. Alltså åh!!

Så ville sonen iväg på en Pokemon-promenad och jag följde med honom. Under tiden han samlade Pokemons gick jag en ensam promenad i den mest sagolika av skogar jag någonsin varit i. Ännu en njutbar stund från denna helg!

Så mycket minnesvärt och värdefullt som jag tar med mig från denna helg! Nu är det måndag och jag ska minsann se till att göra minnesvärda saker idag också.

2 kommentarer

  1. Jag njöt också av snön ich skogspromenader liknande dina i helgen. Så himla underbart! Och förra tisdagen grillade jag och mina kära vänner korv (vego till mig) på kvällen En kall kväll att minnas med värme

    1. Åh, vad härligt att höra att du också har skapat dig minnesvärda stunder, Ellen!! Den där grillkvällen låter ljuvlig!

Lämna en kommentar

Annons
Annons