Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Helgens godaste – jag delar med mig av helgens goda fika!

Helgens goda - morotskaka

Om det är något som jag kan bli alldeles galet sugen på att baka och äta så är det morotskaka. Den ska vara saftig och toppad med ett rejält lager av glasyr. Sedan några veckor tillbaka hade jag varit sugen på att baka just en sådan och i helgen som var gjorde jag det. Snacka om att den var helgens godaste alla kategorier!

Helgens godaste

När jag gör min saftiga morotskaka med frosting gör jag den efter detta recept. Jag har i det ökat upp mängden glasyr så att den ska räcka till två lager. Då blir morotskakan så där härligt saftig som jag vill ha den!

Jag fick god hjälp av dottern att göra morotskakan i helgen. Hon är den som brukar tycka att det är roligt att hjälpa till i köket. Konstigt det där egentligen. Vi har inte gjort någon skillnad mellan barnen, i alla fall inte medvetet, och ändå är det flickan som brukar vilja vara med och laga mat och baka, men inte pojken.

Helgens goda - morotskaka
Helgens goda - morotskaka

När den saftiga morotskakan sedan var klar var sonen dock gärna med på några bilder med den.

Åh, alltså! Jag lovar dig att denna morotskaka är så så god!

Morotskaka med glasyr
Morotskaka med glasyr

Det som gör just denna morotskaka extra god är dels att jag har kryddor som kanel, kardemumma och ingefära i smeten samt att mängden riven morot är stor och dels att den består av så pass mycket glasyr med smak av lime. Den smakkombinationen är ljuvlig!

Att fota den fina morotskakan när den är klar var denna gång ett måste. Dottern hade garnerat den så fint med vitt strössel och vi hade dukat fram finporslinet. Det var nästan som att vi firade något fastän vi inte gjorde det!

Morotskaka med glasyr
Morotskaka med glasyr

När en sådan här saftig och god morotskaka dukas fram måste man få ta en rejäl bit. Eller två! Klicka nu in via länken för att få receptet och lova mig att du bakar denna ljuvliga kaka inom kort. För mig är den alltid helgens godaste, oavsett när på året jag gör den.

Lämna en kommentar

Annons
Annons