Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Planering av helgens mat

Äppelscones recept

Det är torsdag och jag sitter och funderar på vad vi ska laga för gott och äta i helgen. Älskar att det på lediga dagar finns mer tid till att stå i köket. Den roligaste maten att laga är den som får ta lite tid och inte behöver stressas fram på bordet. Eller hur?!

Jag är ju också en person som älskar att baka och göra varianter av godis hemma i mitt kök. Och just sådant vill jag gärna lägga lite tid på till helgen. Här får du min planering av helgens mat. Inte säkert att det blir exakt så här, men det är en tanke. Hoppas att något av detta kan inspirera dig!

Min planering av helgens mat

Frukostarna

Just den här helgen har vi inte så många tider att passa, vilket känns väldigt skönt. Jag ser fram emot att äta frukostarna länge och långsamt!

Äppelscones recept

Tror minsann att jag ska baka scones till helgens frukostar. Antingen dessa ljuvliga äppelscones

Scones med nutella och banan

… eller vanliga scones och lyxa till dem med nutella och banan som pålägg!

Pauluns supermusli

Annars har vi fortfarande mycket kvar av vår årsförbrukning av Paulúns müsli och den går ju att äta på många olika goda sätt. Kika in via länken för lite inspiration!

Luncherna och middagarna

Det är ju som sagt härligt att låta matlagningen få ta tid på helgen. Just nu är jag sugen på att laga olika grytor och soppor. Det ska vara varm mat, som smakar mycket och mättar länge.

Quorngryta recept

En riktig favorit hemma hos oss är denna klimatsmarta Quorngryta med dragon och soltorkade tomater. Den blir det nog!

kottgryta-recept-1

Eller så gör vi denna mustiga köttgryta.

Asiatisk ramensoppa med kyckling och nudlar

Eller kanske ännu hellre: ramensoppa! Det har jag varit sugen på så länge nu så det börjar verkligen bli dags att laga det. Här finns ett recept på asiatisk ramensoppa med kyckling. Mums, det vattnas i munnen på mig nu!

Fikastunderna

Helgens goda - morotskaka

Vi har kvar av den ljuvliga och saftiga morotskakan med frosting som jag bakade för några veckor sedan. Är grymt sugen på att ta fram den!

I övrigt kommer jag garanterat göra ett gäng olika hälsobollar. Har fått hem ett gäng produkter från Pureness, bland annat kokosolja och chiafrön så av dem tänker jag göra godsaker.

rawbollar med kardemumma

Älskar ju mina Rawfoodbollar med kardemumma och dadlar….

Snickers hälsobollar

… men är också sugen på att göra dessa nyttiga snickersbollar. Eller så kanske jag hittar på ett nytt recept!

Gott på kvällen

Kommer nog inte laga och baka så mycket inför kvällssnackset. Men är sugen på att köpa den nya varianten av Marabous chokladkakor, den med popcorn. Har du testat? Själv tycker jag att den är hur god som helst så kan verkligen rekommendera den!

Mums, vilken helg att se fram emot!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons