Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Utomhusträning med tabata – tips på träningspass

Utomhusträning med tabata

Att springa och promenera samt åka pulka, skridskor och skidor utomhus på vintern tror jag de flesta av oss tycker är härligt. Men utöver det tycker jag att även annan typ av utomhusträning på vintern är härlig. Jag tar alla chanser jag kan få till att träna utomhus även denna tid på året och här visar jag ett tips för utomhusträning med tabata.

Mitt tips för utomhusträning med tabata

Kan vara klokt att klä sig med lite mer kläder än jag har på mig här. Utöver det behöver du inte tänka på annat än att ha en större yta att röra dig på samt en timer att sätta tiden för tabataintervallerna med.

Detta träningspass ger bra träning för ben, rumpa och flås. Och om du kör det ute i snön får du extra bra effekt!

Kör enligt Tabata-upplägg där du kör varje övning 8 gånger och 20 sekunder per gång med 10 sekunders vila emellan. Ta det lugnt en stund innan du går på nästa övning och kör med hög intensitet när du är igång!

Här får du övningarna i detta Tabata-pass:

Jumping Jacks

Hoppa in och ut med benen – håll högt tempo!

Sidoutfall (variera ben)

Sjunk ner genom att böja på ena knät och lägg tyngden åt sidan.

Sprintern (variera sida)

Ställ dig i samma framåtböjda position som om du skulle vara sprintern i startgropen för ett 100-meters lopp. Hoppa sedan upp med ena benet böjt och sikta högt! Byt ben för varje 20-sekundare.

Utfall fram (variera ben)

Ta ett stort kliv fram och sjunk ner till 90 graders vinkel i det främre knät. Skjut ifrån med kraft när du kliver tillbaka. Byt till andra sidan/benet vid nästa 20-sekundare.

Upphopp

Sjunk ner djupt i grodposition och ta fart upp i ett högt upp. Försök att landa mjukt med lätt böjda knän. Fortsätt så i högt tempo!

Knäböj med tåhävningar

Kom ner i en djup knäböj och stanna där i ett statiskt läge. Det enda du rör på är hälarna som du får upp och ner i tåhävningar.

Kör hårt!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons