Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Varannan Burpees – ett smart träningspass för puls och styrka

Varannan Burpees med Karin Axelsson

Burpees – denna smarta, jobbiga, härliga och tuffa övning som utmanar både puls, styrka och koordination. Jag älskar den för att den utmanar mig och får mig att ta ut mig till max på minimalt med tid. När jag igår morse tränade ett snabbt styrkepass hemma i vardagsrummet passade jag på att köra ”varannan Burpees”, det vill säga mellan varje styrkeövning gjorde jag ett gäng Burpees. Så bra och så smart!

Varannan Burpees – tips på träningspass:

Att träna styrka är ju bra på flera sätt, men jag gillar att addera någon slags pulshöjande övning också i mina styrkepass. Det får mig att ta ut mig mer och jag blir skönt svettig. Jag tycker på något sätt att träningspasset blir mer komplett då.

Upplägget för gårdagens träningspass vad smart såtillvida att jag nyttjade den korta tid jag hade till fullo. Istället för att vila en stund mellan varje styrkeövning rev jag loss ett gäng Burpees. Det blev ett mer tempofylld pass och jag fick utmana mig mer än om jag bara hade tränat styrka.

Är du sugen på att testa mitt upplägg med varannan Burpees? Beroende på hur van du är vid att göra Burpees anpassar du antalet Burpees vid varje tillfälle. Jag körde fem stycken åt gången igår, men det fungerar lika bra med tre eller tio.

Det går att modifiera Burpees på olika sätt så hitta den variant som passar dig.

Varannan Burpees med Karin Axelsson

Kör hårt och klappa dig själv på axeln för varje Burpee du gör!

Lämna en kommentar

Annons
Annons