Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chiapudding päron och mandel

Chiapudding päron och mandel

Chiapudding kan vara den godaste och smartaste frukosten jag vet. Älskar att den går att förbereda kvällen innan och att det inte finns någon begränsning i vilka slags tillbehör man kan ha till den!

Här bjuder jag på receptet på en Chiapudding päron och mandel, en ljuvlig sådan som jag gjorde häromdagen och verkligen njöt av att äta.

Chiapudding päron och mandel – recept

3 portioner

  • en burk kokosmjölk
  • 2-3 msk chiafrön
  • en uns vaniljpulver (valfritt)
  • en uns kardemumma

Topping:

  • ett par päron, skalade och skurna i bitar
  • ett par msk mandelsmör
  • rostade mandelspån
Chiapudding päron och mandel

Kvällen innan rör du ihop ingredienserna i själva chiapuddingen i burkar. Personligen gillar jag att använda kokosmjölk som bas. Puddingen blir så krämig och får en god smak av kokos då. Alternativ till det är annars mandelmjöl, sojamjölk eller vanlig mjölk.

Se till att chiafröna blandas runt ordentligt och att mjölken täcker alla frön. Sätt på lock och ställ in i kylen över natten.

Chiapudding päron och mandel
Chiapudding päron och mandel

När det är dags för frukost skalar och skär du päronen. Toppa chiapuddingarna med päronbitarna. Ringla över mandelsmör och strö över de rostade mandelspånen. Klart!

Chiapudding päron och mandel
Chiapudding päron och mandel

Mums alltså!

Något som jag nyligen upptäckte är att det även är gott att ta en rejäl klick av denna chiapudding i en skål med naturell yoghurt och addera granola eller müsli. Också mums!

Chiapudding päron och mandel

Så nu hoppas jag att du testar att göra denna chiapudding päron och mandel!

Chiapudding päron och mandel
Chiapudding päron och mandel

Ett gäng andra goda chiapuddingar:

Lämna en kommentar

Annons
Annons