Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Coronaanpassad träning: samma upplägg med kollegorna ett år senare

När jag blickar tillbaka i arkivet ser jag att jag skrev detta inlägg om att träna via webbmöte med kollegor för ganska exakt ett år sedan. Och nu ett år senare kör vi fortfarande med samma koncept.

Det är på torsdagar vid lunchtid vi kör och lite senare idag är det därmed dags för veckans pass. I inlägget som jag har länkat till ovan går jag igenom vad man ska tänka på när man tränar via ett digitalt möte. I detta inlägg vill jag mest fokusera på den härliga känslan som det innebär att träna tillsammans på detta sätt.

Att träna tillsammans fysiskt må vara det roligaste, men när det inte går är detta bra nog.

Med vår Coronaanpassade träning på jobbet uppnår vi detta:

  • Gemenskap – Även om det är digitalt så är det härligt att ses för ett träningspass, som kontrast till alla jobbrelaterade möten vi ses i annars.
  • Teamkänsla och samhörighet – Vi som ses i detta sammanhang har träningen gemensamt. Det bygger en känsla av samhörighet!
  • Bra energi till eftermiddagens jobb – Det är perfekt att köra detta pass vid lunchtid. De flesta har tid med att ta en halvtimme till träning då för att sedan äta lunchen lite snabbare. Sedan är energin på topp till eftermiddagen!
  • Något att skratta tillsammans åt – På våra träningspass finns det ingen prestige och alla, oavsett erfarenhet, kan vara med. Ofta blir det några skratt, vilket ju också är bra och viktigt för måendet!

Det krävs bara en yogamatta och en dator för att vara med!

Inte trodde vi för ett år sedan att vi skulle köra med digital träning på jobbet så pass länge. Vem vet, vi kanske håller fast vid detta även efter pandemin?!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons