Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

D-vitamin – viktigaste kosttillskottet för mig

D-vitamin från Pureness

Jag tror att ni alla håller med om vikten av att äta en näringsrik och allsidig kost och att det räcker väldigt långt. Men trots att man gör det kan det ändå finnas vissa kosttillskott som är viktiga att ta. För mig är D-vitamin ett sådant kosttillskott, speciellt nu under vinterhalvåret.

Här berättar jag mer om varför D-vitamin är ett så viktigt kosttillskott.

D-vitamin – viktigaste kosttillskottet för mig (och för dig?)

Faktum är att denna vitamin är en av få vitaminer vi riskerar att få för lite av och därför är vi flera som kan behöva tillskott av just detta.

Några snabba fakta:

  • Detta vitamin reglerar kalkbalansen i skelett och tänder.
  • Brist på det kan orsaka rakit, vilket innebär att kalcium inte lagras i skelettet på vanligt sätt under tillväxten. För att det ska kunna ske krävs tillräckligt med kalcium i blodet.
  • Just nu diskuteras det om D-vitaminbrist ökar risken för att smittas av eller få svår variant av covid-19. Än finns det dock inte tillräcklig kunskap om så är fallet.
D-vitamin från Pureness

Jag äter en kapsel av denna vitamin om dagen. Märket jag använder just nu är Pureness, som har en D-vitamin som är baserad på torskleverolja.

D-vitamin från Pureness
D-vitamin från Pureness

Visst vill vi göra allt vi kan för att optimera vår hälsa och vårt mående? Att äta näringsrikt, varierat och ta de kosttillskott vi behöver är ett viktigt sätt att optimera hälsan på.

(Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg, utan gillar just Pureness och deras kosttillskott lite extra och vill därför berätta om det.)

Lämna en kommentar

Annons
Annons