Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttigt Raw Food-fika

Nyttigt Raw Food-fika

Tänk att det är alltid en sådan lycka när jag har gjort en stor sats med goda hälsobollar och kan fika nyttigt Raw Food-fika i princip när som helst. Eftersom jag i söndags gjorde ett stort gäng med rawfoodbollar har jag det nu just precis så. Underbart att kunna ta ett sådant fika när suget kommer!

Här delar jag med mig av receptet på just dessa bollar så att du också ska kunna göra dig ett härligt och nyttigt Raw Food-fika.

Mitt nyttiga Raw Food-fika

I söndags gjorde jag en dubbel sats av receptet nedan. När jag nästan var klar delade jag upp smeten i två och gjorde sedan kardemummabollar av den ena och choklad- och lakritsbollar av den andra. Har verkligen så svårt för att välja vilken som är min favorit av dessa två. Men behövs ju heller inte nu då jag har båda sorterna i min kyl!

Nyttigt Raw Food-fika

Rawfoodbollar i två varianter

 • 2 dl nötter och mandlar
 • 15 dadlar utan kärnor
 • 3 msk kokosolja
 • 1 msk chiafrön
 • 1/2 dl solrosfrön
 • 2 dl havregryn
 • 3 msk kokosflingor
 • 2 msk kallt starkt kaffe
 • ev vatten

Till bollen med smak av kardemumma:

 • 3 tsk kardemummakärnor
 • rostade mandelflarn

Til bollen med smak av choklad och lakrits:

 • 1-2 msk kakao
 • 3 tsk lakritspulver
 • kokosflingor
Nyttigt Raw Food-fika
Nyttigt Raw Food-fika

Kör ner alla ingredienser i en mixer och mixa tills du har en jämn smet. Om den är trög att mixa kan du tillsätta lite mer vatten.

Ta sedan ut hälften av smeten och lägg i en skål. Blanda ner kardemummakärnor i den och rulla sedan bollar. Hacka sönder de rostade mandelflarnen och rulla bollarna i dem.

Till den andra hälften av smeten, som är kvar i mixern, tillsätter du kakao och lakritspulver och mixar lite till. Rulla sedan bollar av smeten och avsluta med att rulla bollarna i kokosflingor. Alternativt rullar du dem i mer lakritspulver. Då får de ännu mer av den goda lakritssmaken!

Nyttigt Raw Food-fika

Dessa bollar gör sig som allra godast till en kopp starkt kaffe, men te fungerar också bra till.

Nyttigt Raw Food-fika
Nyttigt Raw Food-fika

Det är svårt att hitta ett godare Raw Food-fika än det här. Det tycker jag faktiskt!

Nyttigt Raw Food-fika
Nyttigt Raw Food-fika

Hoppas att du har fått lite inspiration till vad du ska fixa för fika härnäst!

Lämna en kommentar

Annons
Annons