Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

På promenad utan podd eller musik

Helgen som just passerat var lugn och skön. Jag har fått mycket tid med familjen då båda barnen har varit sjuka och vi har hållit oss hemma. Lördagen var dock lite tuff. Jag hade en dunkande huvudvärk hela dagen, säkert för att jag hade fått sova för lite på natten.

När vi hade fixat klart med lördagens bestyr kände jag så starkt att jag behövde få komma ut i den friska luften. Först hängde vi ute alla tillsammans, men sedan tog jag en lång promenad på egen hand. Jag som annars gärna lyssnar på en podd medan jag går eller springer valde nu att gå min runda vare sig med podd eller musik i öronen. Det var verkligen precis vad jag behövde!

På promenad utan podd

Jag tror så starkt på att vi alla behöver dessa stunder när vi stänger av så mycket av ljud och andra intryck som möjligt. Och bara är där i stunden med sina egna tankar istället. Vi får så pass mycket olika intryck hela tiden att tystnaden är helt nödvändig mellan varven.

På min långa ensamma promenad i lördags fick jag:

🐦 lyssna på fågelkvitter som gav mig löfte om att våren är nära!
❤️ komma i kontakt med mina djupaste tankar och känslor. Lite jobbigt, men samtidigt så viktigt.
🧠 kunde min hjärna bearbeta saker och ting i lugn och ro. Jag kom därför på ett gäng nya kreativa idéer 💡 som jag inte hade tänkt på innan.

Jag ska bli bättre på det här med att springa och promenera i tystnad. Märker så tydligt hur stärkt jag blir av det!

Jag är helt övertygad om att jag kunde ta in alla vackra vyer under min promenad så mycket bättre när jag gick den under tystnad. Visst var det fint på min promenad?!

Hur är det med dig, brukar du vara mycket i tystnad?

Lämna en kommentar

Annons
Annons