Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Trädgårdssäsongen 2021 är officiellt invigd!

Det bästa med den helg vi just har haft var dels att vi ställde om till sommartid och dels att trädgårdssäsongen 2021 nu officiellt är invigd hos oss. Åh, vad härligt!

Trädgårdssäsongen 2021

Den inleddes alltså lördagen den 27 mars 2021 hemma hos oss. Jag spenderade eftermiddagen i vårt växthus och ställde både i ordning inne i det samt frösådde både smultron och tomat.

Att åter få gå in i detta lilla hus av glas ger mig nästan rysningar och gåshud. Det väcker både fina minnen hos mig och ger mig hopp om att få uppleva massor med fint här inne under årets trädgårdssäsong.

Något som gjorde mig extra glad denna helg var att jag hittade dessa snygga leopardhandskar på ICA Maxi. Jag som älskar leopardmönster kände direkt att dessa trädgårdshandskar var som klippt och skurna för mig. Tänk vad raffig jag ska få vara i trädgårdslandet och växthuset i år!

Just tomat- och smultronfrön kan man fröså i mars-april. Förvara dem sedan inomhus tills de har växt upp till små plantor och det är tillräckligt varmt för att plantera ut dem eller ha dem i växthuset.

Förra året frösådde jag ju massor med frön och fick fler tomater än vi hann med upp att äta. Så i år tar jag det lite lugnare med just tomaterna. Det får bli några plantor, men inte för många.

Att få pilla i jorden, rensa ogräs, plantera och vattna är som hälsa för själen för mig. Är så tacksam över att jag nu får pyssla med detta en hel del framöver!

Fler inlägg om odling och vårt växthus:

Lämna en kommentar

Annons
Annons