Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Våga vara dig själv – mina tips för att lyckas!

Det finns så många “perfekta” versioner av andra människor att leva upp till. Problemet är att de sällan är hela sanningen eftersom ingen ju är “perfekt”. Med åldern kommer ofta en större självsäkerhet och trygghet i att vara den du är. Men oavsett ålder är det ju så viktigt, att våga vara dig själv!

Det är inte alltid enkelt, men det finns några saker att tänka på och jobba med för att lyckas med att vara sig själv och inte låta sig påverkas av andra. Missförstå mig rätt. Det kan såklart vara bra att ta in input från omgivningen och vi alla har svagheter vi kan behöva jobba med eller förbättra. Men i det stora hela är det viktigt att ha den där tryggheten och att våga stå för den man är. Det är då vi har möjlighet att må som bäst!

Våga vara dig själv – 7 tips för att lyckas!

Tala om när du inte förstår

Du kan inte veta allt eller vara bra på allt från början. Men om du inte är ärlig med vad du inte har kunskap om kommer du sätta fel förväntningar ut mot andra. Ärlighet varar längst, även där.

Jobba med konstruktiv och direkt feedback

Att våga vara sig själv handlar mycket om att våga stå för det man tror på och tycker. Rak och ärlig feedback fungerar alltid bäst. Se till att ge det direkt till den person som ska ha det och gör det konstruktivt.

Säga nej när det inte känns bra

Vi har alla en magkänsla och jag tror väldigt mycket på att lita på den. Lyssna inåt och säg ifrån om något inte känns bra. Återigen – det handlar om att du ska kunna stå för det utifrån den person som du är!

Jämför dig inte med andra

I dagens brus av sociala medier kan denna vara svår. När du konsumerar dina flöden är det svårt för hjärnan att hålla isär om detta är en verklighet, en del av en verklighet eller en komplett sanning. Du behöver tala om för din hjärna att detta inte är en total sanning, utan en del av andras verkligheterR du har detta mindset blir det inte längre relevant att jämföra dig med dem.

Ett bra tips är att avfölja alla konton som inte ger dig inspiration, kunskap eller ett annat värde. Klicka in via länken och läs mer om det där.

Håll det du har lovat

I din ambition att vara dig själv handlar också om att hålla det du har lovat, både till dig själv och andra.

Erkänn dina misstag

Men även om du har ambitionen att hålla det du lovar är det såklart helt okej att ha fel ibland. Det bästa och viktigaste du kan göra då är att erkänna ditt misstag, sätta en ny plan och gå vidare.

Var sann mot dig själv och andra

Ta dig tid till att reflektera över vem du är och vem du vill vara och försök sedan att hålla fast vid det. Du är den viktigaste personen i ditt liv. För om inte du mår bra och är sann mot dig själv kommer du inte orka eller kunna ge glädje och kärlek till din omgivning fullt ut. Så var sann mot dig själv, lyssna inåt och håll fast vid det! ❤️

Lämna en kommentar

Annons
Annons