Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Vårbad – Bästa tiden för bad utomhus är nu

Det var på våren förra året som jag började med att bada utomhus, oavsett årstid. Att börja med vårbad innan vinterbad var smart av mig. Det blev som en lightstart av att bada kallt och som ni vet har jag ju fått mersmak och fortsatt att bada resten av året.

I och med att mars är här har säsongen för vårbad börjat. Här visar jag ett gäng bilder från detta Åres första vårbad, som jag gjorde en solig morgon i början av mars.

Vårbad

Det finns några anledningar till varför jag tycker just vårbad är så ljuvligt:

  • Det blir ljust tidigare så här års, vilket betyder att jag kan bada på morgonen. Att starta dagen med ett dopp i det blå är det bästa jag vet!
  • Det är mildare i luften, vilket är skönt när jag kommer upp från vattnet. Jag märker stor skillnad i känslan i fötter och händer, som på vintern tar ett tag på sig att tina upp. Nu blir de knappt påverkade!
  • Till skillnad mot på hösten är vattnet fortfarande ordentligt kallt och jag får den här härliga uppfriskande effekten av badet. Magiskt!

Just denna vårmorgon i början av mars var riktigt kall och ”vår” isvak hade fått ett täcke av is under natten.

Jag inledde med att ta en promenad längs med strandpromenaden. Den soliga och kalla morgonen var verkligen ljuvligt vacker!

När jag kom tillbaka till vaken hade den tinat upp av morgonsolen. Så bra!

Jag gissar att det syns på bilderna hur ljuvligt jag tycker det är att bada vårbad, speciellt när solen skiner!

Jag har tidigare skrivit ett inlägg med tips och om vad du bör tänka på när du badar kallbad på våren. Kika gärna in där.

Igår morse var jag och vännen Heidi tillbaka i vaken. Nu har isen försvunnit desto mer och det är inte långt kvar tills vattnet är helt öppet. Denna morgon var inte lika solig, men jag kan lova att även detta vårbad var magiskt ändå!

Lämna en kommentar

Annons
Annons