Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Vårens (och årets) första morgonlöpning i skogen

Alltså, åh vad det pirrar i hela min kropp nu när vi får uppleva dessa tidiga vårdagar! Hela helgen har jag njutit och igår morse i samband med att det var den första mars och därmed årets första vårdag enligt kalendern, sprang jag en morgonrunda i vår skog. Det om något är ett riktigt vårtecken för mig!

Vårens första morgonlöpning i vår skog

Innan igår morse hade jag alltså inte sprungit i vår skog på morgonen sedan i höstas. Det har varit för mörkt för det och istället har jag tragglat på längs med belysta asfalterade vägar. Just gårdagens morgonlöpning visade sig bli en helt magisk upplevelse!😍🙌

Det hade precis börjat ljusna när jag kom ut på vår gata. Månen lyste fortfarande och den rosa himlen vittnade om att solen snart skulle stiga.

Frosten låg kvar på marken efter en kall natt. Jag sprang direkt in i skogen. De leriga stigarna var hårda av frosten och gav mig ett perfekt underlag att springa på.

När jag kom uppför backkrönet som leder till skogens kalhygge såg jag solen stiga medan den färgade himlen orange. Wow!☀️💛🧡❤️

Resten av löprundan var en ren och skär njutning. Åt ena hållet kunde jag blicka in i månskenet och åt det andra fick jag njuta av solens första morgonstrålar.

När jag sedan var på väg tillbaka hem sprang jag förbi vår sjö och passade på att njuta en stund av utsikten där.

Så närmade jag mig hemmet igen och solen hade nu hunnit stiga så pass högt att det kändes som att jag sprang rakt in i skogen. Vilken grej!

Att åter kunna springa i skogen i morgonljuset är som den finaste av gåvor för mig. Nu ska jag njuta av många morgonrundor här framöver!

Lämna en kommentar

Annons
Annons