Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Påskinspiration 2021 – ett maxat inlägg med inspiration inför påsken

Påsken 2020 - blommor och ägg

Det är torsdag morgon och självaste Skärtorsdagen när jag skriver det här. Påsken 2021 är alltså här och jag har knappt hunnit inse det. Vad snabbt det gick att bli påsk i år!

Till mig själv och ni andra som kanske inte heller har hunnit fixa så mycket inför årets påsk ännu kommer här ett inlägg fyllt av påskinspiration.

Påskinspiration 2021

Det är nu andra påsken med en pågående pandemi i vår värld och vi behöver anpassa påskfirandet efter de omständigheterna. Förra året kunde vi fira påsken med min syster medan vi träffade vår pappa på lite håll utomhus en stund. Det är såklart tråkigt att det inte går att dra ihop hela tjocka släkten eller ett stort sällskap med vänner för att fira, men vi får göra det bästa av det. Så här såg det ut när vi firade påsken förra året (2020) och gissningsvis kommer det bli ganska så likt i år.

Påsken 2020 - färgade ägg
Färga ägg med lökskal

Något som både jag och barnen gillar att göra till påsk är färgade ägg. Det går att göra så vackra ägg genom att färga dem naturligt med till exempel lök, rödkål, blåbär eller gurkmeja.

Här berättar jag hur man gör för att färga ägg naturligt och här hittar ni ett inlägg med instruktioner för hur du färgar ägg med lökskal.

Påskharar till dukningen i påsk
Påskharar till dukningen i påsk

Älskar också att fixa lite extra med påskdukningen. Den här gången gjorde jag och sonen egna påskharar till dukningen. Kolla in och gör likadana du med!

Påskris
Påskris

I detta inlägg ger jag er fler påsktips och där finns mina egna handmålade ägg med. Jag målade dem när jag bodde i Tyskland för 20 år sedan och de kommer fortfarande fram varje påsk.

Påsken 2020 - påskbord
Påsken 2020 - sallad

Så till maten. Jag älskar all mat till påsk och allt påskgodis. Här har jag skrivit ett inlägg om hur du dukar upp till påskbuffé. Här hittar du ett gäng påskmat recept. Och här har jag skrivit om hälsosam påskmat.

Påsktårta choklad - recept på en Snickerstårta

Vi får inte glömma bort påskdesserterna. De ska vi njuta extra mycket av, tycker jag! Kolla in detta härliga inlägg med mina godaste desserter till påsk. Om jag ska välja ut några favoriter så får det bli dessa:

Påsktårta choklad - recept på en Snickerstårta

Min magiska påsktårta av choklad gjord av en Snickerstårta

Daimcheesecake recept

Denna Daimcheesecake med choklad och blåbär

Min ljuvliga tyska cheesecake med jordgubbar

Som jag ska njuta allt det fina och goda under påsken, men mest av allt ska jag njuta av den lediga tiden med nära och kära samt mycket utomhushäng.

Ha en njutfull påsk du med!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons