Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Promenadmöten – så får du effektiva promenadmöten

Morgonpromenad i skogen och promenadmöten

Minskad stress, bättre sömn och förmågan att tänka friare är några av fördelarna med regelbunden motion och frisk luft. Det är också några anledningar till varför promenadmöten är ett sådant bra sätt att ta vissa möten på. Här berättar jag mer om detta och ger er mina tips för effektiva promenadmöten.

Tips för effektiva promenadmöten

På jobbet har vi börjat med att ta promenadmöten i de fall det är möjligt. För oss har det blivit ett bra och naturligt inslag nu under pandemin när många jobbar hemifrån. I de fall kollegan bor i närheten eller båda utgår från kontoret är det super att ta ett diskussionsmöte på en gemensam promenad. Men annars fungerar det bra att ta mötet per telefon samtidigt som båda är ute och går.

Optimalt för några få

Det är svårt att ta promenadmöten med en större grupp. Går man tillsammans på samma ställe är två eller tre optimalt och via telefon fungerar det bäst att vara två. Jag har ofta mina One on Ones via telefon och som promenadmöte. Tycker att det är fullständigt optimalt!

Karin Axelsson ute på promenad

Ha en tydlig agenda

Precis som vid ett vanligt möte är det viktigt med ett tydligt syfte och en tydlig agenda. Av naturliga skäl går det ju inte att visa Powerpoints eller andra dokument i ett promenadmöte, men säkerställ att ni är pålästa innan mötet istället och var noga med att ha tydliggjort mötesagendan innan.

Anteckna via telefonen

Förhoppningsvis och gissningsvis kommer det komma upp bra tankar, idéer och planer i mötet och då är det viktigt att anteckna så att dessa inte glöms bort. Använd då det digitala anteckningsblocket i telefonen och skriv ner direkt.

En härlig bonus

En härlig bonus är ju den extra dos med frisk luft samt motion man får och det tackar väl ingen nej till?!

Andra inlägg om promenader och jobbtips:

Lämna en kommentar

Annons
Annons