Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Tre tydliga vårtecken denna kalla april

Vitsippor i vas


Jag kan inte minnas att vi någonsin tidigare har haft en så kall vår som vi har i år. Vi närmar oss nu de sista dagarna av april och det är fortfarande nollgradigt på morgonen för att sedan stiga till några plusgrader senare på dagen.

Det känns som att det mesta i växtväg har stannat upp och precis som vi människor väntar på bättre och varmare tider. Som det ser ut ska det bli varmare från och med nästa vecka och min tro är att det är med maj som den varma våren och försommaren börjar.

Trots denna kalla vår finns det en hel del vårtecken runt omkring oss och det är dessa jag vill lyfta i detta inlägg. Häng med på de tydliga vårtecken denna kalla april, som jag kan hitta!

Tre tydliga vårtecken denna kalla april

Vitsippor i vas

Vitsipporna

I samband med att vi hade några varmare dagar tidigare i april slog de vita, fina vitsipporna ut hos oss och när jag går mina promenader ser jag dem överallt. Nu i denna kyla slokar de och har stängt igen sina blomsterkronor. Men om jag plockar in några och sätter dem i en vas får jag njuta av våren här inne istället. Gör det du med!

Isfritt

När jag har kallbadat de senaste gångerna har isen på sjön varit helt borta. Nu snackar vi kalla vårbad på riktigt – hur ljuvligt! Förra veckan fick jag reda på att de kommer sätta dit badstegarna vid bryggorna vid den badplats där vi oftast badar. Åh, så härligt!

Yoga på bryggan en morgon i maj

Ljuset är här

Det är så tydligt att våren är här med tanke på hur tidigt det nu blir ljust på morgnarna och hur sent det mörknar på kvällarna. Älskar dessa långa ljusa dagar! Och mest älskar jag hur vackert det är nere vid vattnet på morgonen när solen har hunnit stiga en bit lagom tills jag kommer dit.

Tänk vad många vårtecken det finns denna kalla april, bara vi ser oss omkring. Imorgon kommer jag skriva om ytterligare ett vårtecken, som jag fullkomligt älskar!

Lämna en kommentar

Annons
Annons