Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Alternativ till kallbad nu när vattnet börjar bli varmare – mina bästa tips

Kallbad - Värdefull egentid

Nu i maj och med takt att det börjar bli allt varmare i luften värms ju också våra sjöar och hav upp. Kallbadssäsongen börjar lida mot sitt slut. Lite sorgligt på ett sätt, men å andra sidan ger det möjlighet till härliga alternativ till kallbad.

Jag såg att Kallbad.nu tipsade om några sådana alternativ. Här delar jag med mig av några av dem samt ett gäng av mina bästa tips när det kommer till detta.

Alternativ till kallbad nu när vattnet börjar bli varmare – mina bästa tips

  • Ju varmare vattnet blir desto längre kan du vara i. Passa på att njuta av en simtur eller ta möjligheten till att meditera en längre stund där i vattnet.
  • Det är nu du har bästa möjligheten till att introducera andra till kallbad. Jag började ju som sagt att kallbada just i maj och det var verkligen optimalt!
  • Komplettera de ljumma eller varma baden med kallduschar. Kanske har du till och med möjligheten att göra ditt egna kallbad i en badtunna eller liknande?!
  • Leta upp en å, bäck eller kall insjö.
  • Jag älskar att kombinera mina löprundor med ett dopp i sjön. Så fort som det är tillräckligt varmt i luften är detta mitt bästa tips för en magisk upplevelse!
  • Njut av de allt varmare baden och ladda inför nästa kallbadssäsong. Varje årstid har ju sin charm!
Hälsofördelar kallbad - Karinaxelsson.se

När jag tänker på alla dessa härliga alternativ till kallbad inser jag att det ju finns massor av fint att njuta av och se fram emot nu med. Och att samtidigt få längta lite tills nästa kallbadssäsong börjar gör ju att det blir ännu härligare att kallbada när det väl är dags för det igen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons