Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Kallbad året om – Jag har nu kallbadat i ett år!

Vårbad i sjön

Tänk, nu är det exakt ett år sedan jag bestämde mig för att testa det här med kallbad och vinterbad. Det var i maj förra året som jag började med att bada vårbad och också lovade mig själv att jag skulle fortsätta med detta även efter den stundande sommaren. Inte hade jag en aning om då att detta skulle bli ett av mitt livs bästa beslut!

Kallbad året om – Här får ni några av årets bästa kallbad

Att börja bada på våren, när vattnet fortfarande är kallt men luften är ljum, visade sig vara en smart strategi. Jag lärde mig att hitta till den lugna andningen där i vattnet, men behövde inte komma upp till en iskall luft efter badet.

Här har jag skrivit om kallbad på vårbad och tips för att du ska lyckas med det på bästa sätt. Kanske att några av er har samma tankar som jag hade förra året i maj och har nytta av dessa tips?!

Att sedan bada minst en gång i månaden under hela hösten visade sig också vara bra. Kroppen fick vänja sig successivt vid allt kallare vatten för varje gång. När isen sedan lade sig och det var som kallast i vattnet var jag en van kallbadare och hade hunnit bli smått beroende av dessa kalla bad.

Här får du nu ett gäng bilder från det gångna året med kallbad!

Kallbad på våren

Här tar jag ett av mina första vårbad i maj 2020.

Kallbad i sjön i oktober

Efter en sommar med en hel del varma bad där favoriten var (och är) löpning med badstopp kom hösten. I oktober hade vattnet blivit hyfsat kallt och en säsong med kallbad låg framför mig.

Kallbad november

I november badade jag på samma ställe, men nu med mössan på.

Kallbad december
Kallbada med barn

Månaden december gav mig flera härliga kallbad, både med vänner och med dotter.

kallbad

I januari kom den första snön till oss, men sjön var fortfarande öppen och jag njöt av att kunna ta några simtag.

Vinterbada utan bastu - Karin Axelsson

Så i februari lade sig isen på sjön och några kallbadare fixade den bästa isvaken.

Kallbada med barn - Alla hjärtans Dag

På Alla Hjärtans Dag badade vi där med ballonger och en modig dotter.❤️🎈

Vårbad

I mars började isen smälta och i slutet av april kunde vi återigen bada i öppet vatten.

Så har ett år av kallbad gått och jag är tacksam till att ha hittat till detta magiska, som återhämtar mig och ger mig energi på samma gång. Nu ser jag fram emot den kommande perioden av året när jag kan spring till sjön för att ta ett dopp innan jag springer tillbaka hem.

Är du också en kallbadare? Om inte, blir du sugen?

Lämna en kommentar

Annons
Annons