Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Löpning under pandemin – Det är den som har fått mig att orka med denna period

Det är morgon denna Kristi Himmelsfärdsdag och jag har precis kommit hem från en löprunda. Jag hade kunnat välja att ta sovmorgon idag, men jag är så glad och tacksam till att jag inte gjorde det.

Jag har tankat mycket sömn i veckan och jag visste att morgonen skulle vara vacker. Dessutom jobbar mannen idag och tidig morgonkvist var därför min enda chans till att få till en löptur idag. Att gå upp tidigt och sticka ut på en löptur var det enda rätta. Och vilken fantastik löpning det blev – så värt!

Löpning under pandemin

Ni vet ju att jag älskar löpning och det vet jag också. Men på senare tid har jag även insett att det faktiskt är mycket tack vare löpningen som jag har tagit mig igenom denna pandemi. Att jag har hållit mig frisk hela denna period kanske inte är tack vare löpningen. Men att jag har behållit min mentala styrka och min glädje till livet, trots många begränsningar pga pandemin, kan jag verkligen tacka löpningen för.

Det löpningen ger mig, förutom bättre kondition och uthållighet rent fysiskt, är en fantastisk tacksamhet till livet, vår plats på jorden och till min kropp. Att jag har fått njuta av att kunna springa vart jag vill och när jag vill har gjort att begränsningarna i och med pandemin inte har varit lika svåra att ta.

Nu när naturen är som vackrast är löpningen dessutom som allra härligast. Så här vackert var det på min morgonrunda nyss!

Jag sprang bort till sjön där vitsipporna nu står i full blom.

Där nere vid vattnet låg det spegelblankt och morgonsolen glimmade i dess blåa färg. Jag fick en magisk och stilla stund där nere. Tänk att jag kan få njuta av detta. För mig är det fullkomlig lycka!

Yes, vilken grym start på dagen! Den kan ingen pandemi i världen ta ifrån mig!

Lämna en kommentar

Annons
Annons