Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Ha kvar dina egna intressen som mamma

egna intressen som mamma - en mamma som badar

Det är så lätt hänt att gå upp helt i att vara mamma att man glömmer bort sig själv. Men för att vara en bra mamma och må bra både under småbarnsåren och när barnen har blivit större är det så viktigt att vårda sig själv och sina intressen.

Jag ser många runt omkring mig som gör allt för sina barn och sällan unnar sig egentid. All eloge till dem, men jag tror tyvärr att de kommer ha svårt att hålla i längden. Vi mammor (och pappor också såklart) behöver tanka egentid och fortsätta odla sin egna intressen även när barnen tar mycket tid och energi.

Mina egna intressen som mamma

Jag älskar att hänga med barnen och mannen, men jag älskar också att göra mina egna grejer. De betyder mycket för mig och det är med hjälp av dem jag tankar energi. Jag vet också att jag kommer ha kvar dem oavsett hur mycket eller lite barnen behöver mig.

Här kommer några av mina intressen som mamma.

Att springa och bada, själv eller som här i fredags morse med en vän. Som jag älskar att få gå in i sprungbubblan, bli varm och svettig, för att sedan svalka sig med ett dopp. Ja, jag har ju skrivit ett helt inlägg om det underbara med det här.

Bilderna i detta inlägg är från i fredags morse när jag och vännen Heidi sprang bort till badplatsen, tog ett dopp och sprang tillbaka. Så värdefullt att få kombinera spring och bad med att snacka om viktiga saker två mammor emellan!

I övrigt är det viktigt för mig att träna mina egna pass där jag går in i mig själv och träningen. När jag får utmana mig själv i träningen, kämpa och känna glöden får jag både en kick och en harmoni på samma gång. Och mitt trädgårdsintresse vet jag att jag alltid kommer bära med mig. Kanske kommer det en dag när vi inte längre har en trädgård, men då får jag odla och plantera i små krukor istället.

Att baka, gå på en poddpromenad eller plocka blommor är också viktiga intressen för mig, som ingen kan ta ifrån mig. Och kallbada på vintern såklart!

Jag vet att jag kommer tycka att det blir tufft den dagen barnen är så stora att de klarar sig helt själva och flyttar ut. Men jag vet också att jag har så mycket annat i livet som berikar mig och som jag mår bra av. Så jag kommer klara av det! ❤️

Vilka intressen har du och odlar du som är dina egna?

Lämna en kommentar

Annons
Annons