Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En försmak av semester

Glamping hemma

Redan för några veckor sedan fick vi en fantastisk försmak av sommar och sommarkänslan har bestått sedan dess. Nu är den ju i sin allra härligaste form! De senaste dagarna har jag dessutom fått en försmak av semester, även fast vi jobbar några dagar till.

Det är mycket på grund av att barnen är sommarlovslediga och att vi gör en del semestriga saker som gör att jag får den försmaken. En sådan sak är att sova ute, det gör vi annars bara när vi har semester.

En försmak av semester genom att sova utomhus

Natten mellan söndag och måndag sov vi alla dåligt. Det var stekhett inne i huset trots att vi hade både korsdrag och fläktar igång. Det stod liksom still i luften. På måndagen bestämde vi oss därför för att sova ute i paviljongen nästa natt. Sagt och gjort och nu har vi gjort det två nätter i rad.

Så mysigt det är att sova utomhus och så mycket semesterkänsla det ger!

Glamping hemma

Det tar sin lilla tid att bädda i ordning i paviljongen, men det är det värt. Speciellt när man har en liten prinsessa på ärten som sällskap!

Våra två sommarlovslediga barn har redan kommit in i en helt ny dygnsrytm. De är vakna till efter 23 på kvällarna och sover fram till 10-snåret.

Glamping hemma

Strax efter 23 är det så mörkt det kan bli så här års och vi kryper in under tjocka täcken och filtar. Det har ju slagit om i vädret lite nu och den tryckande sommarvärmen har bytts ut till mer av en svensk sommar-temperatur. Men det har varit skönt att sova utomhus ändå!

Fåglarna kvittrar på i skogen hela natten och jag vaknar till ganska ofta på nätterna. Men jag somnar om snabbt och jag sover väldigt djupt så jag lider inte av det.

Eftersom jag och mannen fortfarande jobbar går jag upp långt innan barnen och de ligger kvar i paviljongen några timmar till. Så härligt att få denna försmak av semester, men jag ser fram emot när vi sover här nästa gång och även vi vuxna har fått semester på riktigt. Då ska jag sova tills jag vaknar av mig själv!

Liknade inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons