Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Hon höll på att knäcka mig

Hon höll på att knäcka mig

Nu ska jag berätta om något som hände mig i början av min karriär som gruppträningsinstruktör. Det handlar om en person som höll på att knäcka mig och som fick mig att tappa kärleken till att instruera, i alla fall för en period.

Hon höll på att knäcka mig!💔😥

Jag var en ung vuxen och ny i både min chefsroll på jobbet och som nyutbildad aerobicsinstruktör. Att jag hade tagit modet till mig och utbildat mig till instruktör var så stort för mig. Och jag hade dessutom fått fasta klasser på en av de stora träningskedjorna. Vilken dröm!

Två gånger i veckan höll jag gruppträningsklasser och jag förberedde mig ordentligt varje gång. Inför varje gång var peppen total.

Så fick jag veta att det var en av deltagarna på mina klasser som tyckte att jag var dålig som instruktör. Hon kom alltid på mina klasser, såg sur ut, svarade inte på tilltal och efter klassen lämnade hon negativ feedback om mig till min kollega i receptionen.

Snacka om ont i magen jag hade inför mina klasser nu. Hon fortsatte att komma och hon fortsatte att ge mig dåliga omdömen. Och jag kan lova att jag blev inte bättre som instruktör när hon var med och jag visste vad hon tyckte. Men jag var för ung och rädd för att konfrontera henne eller ens stå upp för mig själv. Så jag slutade hålla mina klasser.

Jag kände mig misslyckad som instruktör…

Efter något år växte modet inom mig. Hon skulle inte få knäcka mig och ta det jag älskade så från mig! 

Så jag tog tag i det här med att instruera klasser igen och sedan dess har jag bland annat gjort detta:

  • Startat upp och hållit i mammaträning under min föräldraledighet.
  • Utbildat mig till löpcoach och hållit i löpklasser på samma kedja där jag en gång började min karriär.
  • Instruerat klasser på jobbet i allt från cirkelträning till styrkeklasser och yoga.

Glädjen i att instruera i träning är magisk och jag är så glad för att jag tog revansch! Och stolt!

Vi får inte låta sådant här ske, att en person får ta bort ens dröm och kärlek till något. Tänk om jag inte hade börjat instruera igen, om jag hade låtit den här kvinnan ta bort min glöd för att hålla klasser för evigt. Det hade varit fruktansvärt.

Att sprida träningsglädje till andra är en så stor passion hos mig att jag har svårt att tänka mig ett liv utan den. Jag har ingen aning om kvinnan fortfarande går på gruppträningsklasserna på den träningsanläggningen. Om hon gör det hoppas jag att hon har hittat till sin egna glädje i träningen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons