Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Löpning med badstopp -bästa sommaraktiviteten

Löpning med badstopp

Ni vet ju att jag älskar att kallbada. Nu på sommaren är det svårt att göra det på ett naturligt sätt och jag kan på ett sätt sakna de kalla baden. Men det finns en annan aktivitet som jag gör nu på sommaren istället och det är löpning med badstopp. För mig är det den bästa sommaraktiviteten. Här berättar jag mer om hur jag gör det.

Löpning med badstopp – så här gör jag:

Jag börjar med att klä på mig badkläder för att sedan dra på mig springkläderna över dem. En bikini eller baddräkt och så ett par shorts och ett linne på det. Löparskor på och jag är redo!

Så väljer jag ut en lämplig sträcka att springa. Från oss går det att springa lite olika vägar till vår närmaste sjö så jag väljer vilken sträcka beroende på humör och hur mycket tid jag har.

Sedan är det bara att springa iväg.

Just den här platsen, som ni ser på bilderna ovan, älskar jag att springa till. Där får jag alltid vara ensam, bortsett från en eller annan häst som ibland går i hagen precis bakom den vackra sjövyn.

När jag kommer fram hit börjar jag alltid med att blicka ut över det blå och vackra. Det är så skönt att få komma ner i puls samtidigt som jag njuter av den fina omgivningen.

När jag stod där och blickade ut för några dagar sedan fick jag syn på dessa två vackra svanar på andra sidan om sjön. I övrigt var det tyst och stilla. Så magisk!

Ganska snabbt drar jag av mig springkläderna och gör mig redo att hoppa ner i vattnet. Att glida ner med den svettiga kroppen i det svalkande vattnet är så fantastiskt härligt. När jag gör det känner jag hur energin kommer tillbaka och jag tänker att jag kan springa hur långt som helst, bara jag får detta som en belöning!

Det kan vara svårt att slita sig från badplatsen så jag brukar stanna kvar en stund. Att bara stå och njuta ett tag medan badkläderna torkar i vinden och solskenet är bra härligt.

Sedan drar jag på mig springkläderna och skorna igen och springer tillbaka hem. Den lilla uppfriskande pausen ger verkligen så mycket energi och jag har med ens massor med krafter till att springa. Att badkläderna fortfarande är blöta gör inget. Det är till och med skönt, speciellt om dagen är varm.

Har du testat detta med löpning med badstopp? Om inte måste du göra det nu när säsongen för det är här!

Här kan du läsa ett annat inlägg om det här med löpning och bad hemma.

Lämna en kommentar

Annons
Annons