Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Min stegutmaning är nu en del av min vardag

Veckans bästa - morgonpromenad på hösten

Det är nu mer än 1 1/2 år sedan jag bestämde mig för att börja med en stegutmaning om att gå 10 000 steg om dagen. Jag har visserligen alltid varit bra på att få in vardagsmotion i form av att ta extra promenader och alltid välja trappan istället för hiss. Men trots det kunde jag tidigare vara väldigt stillasittande vissa helger.

Jag behövde en utmaning för att säkerställa att jag prioriterar vardagsmotion VARJE DAG.

Min stegutmaning

10 000 steg om dagen har det länge pratats om som en bra mängd steg för att vara tillräckligt aktiv varje dag och därför valde jag just det som min utmaning. Här kan du läsa mer om utmaningen 10 000 steg om dagen och hur jag då planerade att jag skulle få till det.

Det visade sig att jag klarade av min utmaning på ett bra sätt. Några veckor sedan berättade jag om hur jag gjorde för att klara utmaningen 10 000 steg om dagen. Det här höll i sig och genom att promenera mer varje dag fick jag till de där stegen, även på helgerna. För att enkelt kunna mäta mina steg skaffade jag mig en FitBit att ha runt armen och den har jag fortfarande. Utöver att ge mig koll på mina dagliga steg så hjälper den också mig att se hur bra jag har sovit och vilken puls jag har. Hur kunde jag klara mig utan denna klocka tidigare?

När jag hade hållit i min utmaning i några månader och ofta hamnade på mer än 10 000 steg i snitt bestämde jag mig för att öka upp utmaningen till 15 000 steg om dagen istället. Nu har det gått mer än ett år sedan dess. Jag har alltså under mer än ett års tid varit aktiv med minst 15 000 steg om dagen. Så fantastiskt bra!

Hur lyckas jag med 15 000 steg om dagen?

Det enkla svaret på den frågan är att i och med att jag hela tiden har koll på hur många steg jag har gått ligger jag steget före och kan planera in fler promenader om det behövs.

Karin Axelsson ute på promenad

Jag har hur många exempel som helst på extra promenader jag har tagit i vårt område. Det är ju så enkelt att bara gå ut och gå och som bonus har jag fått egentid, trevlig lyssning på en podd och/eller fina naturupplevelser. Denna blåsiga promenad är bara ett exempel på hur härligt det är att jag har denna stegutmaning som en del av varje dag.

Vissa veckor får jag kämpa lite för att få till dessa 15 000 steg om dagen. Men med planering och rätt inställning går det alltid. Nu för tiden är denna stegutmaning en del av min vardag, lika naturlig som att jag borstar tänderna. Så härligt!

4 kommentarer

  1. Tror du att det kommer bli knepigt att nå 15 000 steg när du jobbar nästan eller helt på kontoret? ☺

    1. Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag jobbade heltid på kontoret första halvåret av utmaningen och det gick fint. För mig handlar det om att få till de där extra promenaderna till och från jobbet samt på luncher.

      Kör du en stegutmaning?

Lämna en kommentar

Annons
Annons