Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Falkuddens Camping och vår midsommarhelg i Dalarna

När jag och mannen hade jobbat vår sista dag innan semestern kopplade vi på husvagnen på bilen och åkte iväg direkt. Vi hade packat och förberett allt dagen innan för att vi skulle kunna göra det. Så skönt att få inleda första natten på semestern någon annanstans än hemma. Känns som att ledigheten börjar mer på allvar då!

Vi styrde kosan mot Dalarna för att bo på Falkuddens camping över midsommarhelgen.

Falkuddens Camping

Falkuddens camping är belägen i Näs i södra Dalarna, en liten by 23 km norr om Avesta. Vi hade inte varit där tidigare, men kunde snabbt konstatera att den ligger vackert belägen intill en sjö. Detta är Bysjön, som är en del av Dalälven.

Campingen är liten och mysig, precis som vi uppskattar att med en camping. Den drivs av ett holländskt par, väldigt trevliga och som håller campingen fräsch och fin. Här berättar jag om vad vi gjorde och njöt av på campingen..

Vädret var fint och klart när vi kom dit den första kvällen. Sjön låg spegelblank och färgades sakta rosa i takt med att solen gick ner den kvällen.

När klockan var runt 23 gick vi ner till sjön igen. Då var det så här vackert där nere. Vilken magiskt vacker första kväll på semester. Det var som att den berättade för oss att vi nu skulle passa på att njuta av ledigheten och sommaren.

Den fina lilla sjön lämpar sig bra för fiske. Barnen som älskar att fiska, spenderade en hel del tid med just detta. Jag njöt mer av att sitta och blicka ut över det vackra, utan fiskespö.

Tänka sig att den här killen fick ett riktigt fint napp i form av en stor abborre. Vilken lycka!

Fisket fortsatte även kvällstid, men någon mer fisk än sonens abborre blev det inte.

På campingen finns en mysig glasskiosk och man kan beställa nybakade frallor och bullar.

Jag utforskade området utanför campingen under både löptur och promenader. Det fanns fina lantliga vägar att springa på.

Vår husvagn stod bra där. Vi hade en liten sjöglint som utsikt och nära till servicehus. Campingen har bra med avstånd mellan husvagnarna och husbilarna. Sådant uppskattar vi!

Vår midsommarafton på Falkudden

Att fira midsommar på Falkuddens camping var mysigt. Det fanns ingen midsommarstång där, men det gjorde inte så mycket. Vi skapade oss bra midsommarkrans ändå!

Jag hittade många fina sommarblommor i området, som jag plockade.

Fick också hjälp av dottern att plocka ännu fler blommor.

Så band jag en krans som vi turades om att ha.

Midsommarlunchen blev traditionsenlig och god. Vi satt utanför husvagnen och åt den. På kvällen grillade vi sonens abborre till middag. Så gott!

Vi hade allt man kan önska sig av en svensk midsommar, till och med bra väder. Och den mysiga campingen kan jag verkligen rekommendera!

2 kommentarer

    1. Ja. så var det verkligen! En mysig plats med härlig avkoppling!

      Kul att du också bloggar om träning!

Lämna en kommentar

Annons
Annons