Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

1 1/2 år utan gymkort!

utegym Västervik

När Coronapandemin slog till i mars 2020 valde jag att avsluta mitt medlemsskap på ClassPass. Jag som älskade att kunna boka träningspass i olika studios och på olika gym runt om i Stockholm fick som många andra inse att det inte var läge nu.

Sedan dess har jag tränat alla mina pass hemma, antingen inomhus eller ute i närheten av vårt hem. Nu har det gått 1 1/2 år sedan jag började med att bara träna hemma och det har fungerat förvånansvärt bra!

1 1/2 år utan gymkort – Detta har jag gjort istället

Ofta blir man ju mer kreativ när man måste och så upplever jag att det har varit för mig. När alternativet gymträning inte fanns var jag tvungen att hitta andra sätt att träna på och insikten jag har gjort är att det verkligen går. Denna typ av träningspass har jag satsat på under Coronapandemin:

  • Styrketräning inomhus med kettlebells, hantlar, gummiband och egen kroppsvikt.
  • Styrketräning utomhus med i stort sett samma redskap. Det går hur bra som helst att ta med diverse träningsredskap ut och samtidigt få frisk luft under träningspasset!
  • Träning i vårt utegym, men jag har även tagit mig till andra utegym i vår närhet. Kul med variation!
  • Löpning i naturen. Denna är ju given och något jag gör oavsett Corona eller inte.
  • Rörlighetsstyrka/yoga – funkar att träna på yogamattan både i hemmet och utomhus.
  • Gemensam träning med grannarna i närmaste lekpark.

Inga konstigheter egentligen. Det viktigaste här är att man har rätt mindset och ser möjligheterna istället för hindren samt driver på sig själv att få träningen gjord när en instruktör inte pushar en.

>>>> Här har jag tidigare skrivit om hemmaträning i Coronatider och gett tips på det. <<<<

Samma träningskläder - träning på gym
Barry's Bootcamp

Hur bra hemmaträningen än har fungerat är jag nu glad över att åter kunna träna på gym och studios. Jag har nämligen aktiverat mitt medlemsskap på ClassPass igen och har hittills tränat på Rosa Skrot och på Barry’s. Så fantastiskt kul!

Känns som att jag uppskattar träningen på gym ännu mer nu. Jag tar den liksom inte för given.

styrketräning på World Class Vasastan

1 1/2 år utan gymkort gick snabbt ändå och nu ser jag fram emot en hel del roliga och svettiga träningspass på gym framöver. Men jag kommer kombinera dem med all slags hemmaträning enligt punkterna ovan. Det blir en bra kombo!

Lämna en kommentar

Annons
Annons