Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Snart är kallbadssäsongen 21/22 här!

Kallbadssäsongen 21/22

När jag för några dagar sedan sprang till sjön med min vän för ett morgondopp märkte vi att sjövattnet redan har blivit märkbart kallare. Det vatten som under sommaren har varit långt över 20 grader kändes nu svalare än så och känslan var uppfriskande när vi klev ner i vattnet.

Vi insåg att kallbadssäsongen 21/22 ju snart är här och pirret i mig satte igång. Eftersom jag ju blev en inbiten kallbadare förra kallbadssäsongen vet jag hur mycket härligt som väntar och det ser jag fram emot!

Kallbadssäsongen 21/22 – förväntningar och tips

Min strategi förra året när jag började med kallbad var att bada minst en gång per månad hela året. Jag började redan innan sommaren och sedan fortsatte jag hela hösten och in i vintern. De månatliga doppen på hösten var ett bra sätt att vänja kroppen vid att vattnet blev kallare för varje gång.

Jag kommer göra likadant i år, kanske inte för att jag behöver vänja kroppen, utan mer för att jag älskar höstbaden lika mycket som vinterbaden. Tänker att det gärna får bli oftare än en gång i månaden också såklart!

Så här såg det ut när vi sprang till sjön nu i mitten av augusti. Kombinationen att springa och bada är magisk och det kommer vi fortsätta med så länge det går. Gissar dock att det redan om några veckor kommer vara för kallt för att springa hem med blöta badkläder. Men då kan man ha med sig handduk och ombyte i en löparryggsäck.

Vår underbara spegelblanka sjö – som jag ser fram emot alla dopp i dig under hösten och vintern!

Om du är en av dem som ännu inte har fastnat för kallbad, men är sugen på att testa: Börja nu i höst! För mig var det optimalt och jag ångrar inte ett dopp.

Här kommer ett gäng läsvärda inlägg om kallbad:

Lämna en kommentar

Annons
Annons