Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Mollösund – det mysiga kustsamhället på Orust

Mollösund, vilken fantastisk fin plats vid havet! Vi var där tidigare i somras när vi bodde på Vindön vid Orust och njöt av fina vyer, vandring på berg och flanerande i hamnen. Här berättar jag mer om den lilla orten vid havet.

Mollösund

På Orusts sydvästra spets ligger det lilla kustsamhället Mollösund. Det ligger mittemot och i skydd av Mollön. Mollösund är ett av våra äldsta fiskelägen med anor tillbaka till 1500-talet. Det är en fin plats, särskilt sommartid.

När vi kom dit parkerade vi strax utanför samhället och promenerade sedan in mot bebyggelsen och hamnen. På vägen dit såg vi att det gick att gå uppför ett berg och till en utkiksplats så det gjorde vi.

Väl där uppe hade vi en fantastiskt fin utsikt över samhället. Älskar denna typ av fiskesamhällen med små stugor och båthus vid havet!

Vi blickade ut över allt det fina och spejade ut mot horisonten.

Vi upptäckte att det gick att fortsätta på en vandringsled över berget. Så efter att ha kollat på utsikten ett tag började vi gå vidare.

Leden tog oss över bergknallar och genom snår. Vi passerade en större vattensamling och kunde hela tiden blicka ut över vidderna och havet. Så vackert det var och så lagom svår led det var för barnen att gå!

Trots att det var härligt valde vi ändå att inte gå hela leden, utan vände tillbaka efter en stund. I samma stund som vi kom tillbaka till utkiksplatsen seglade ett piratskepp in till Mollösund. Spännande, tyckte barnen.

Så promenerade vi vidare ner till samhället och hamnen. Vi flanerade runt i gränderna och längs med vattnet.

Lunchen åt vi på Mauritz Magasin och glassen vi köpte senare smakade gott att äta nere vid båthamnen.

Om du har vägarna förbi Orust tycker jag absolut att du ska besöka Mollösund, en så mysig plats.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons