Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Orsa Camping – den natursköna campingen med Dalarnas Riviera

Efter att vi hade varit på Falkuddens camping utanför Avesta några dagar åkte vi vidare till en annan plats i Dalarna, nämligen Orsa. Vi bodde fyra nätter på Orsa Camping, en naturskön och stor camping med allt man kan tänkas behöva. Här berättar jag mer om vad vi tyckte om Orsa Camping.

Orsa Camping – min recension

Det första vi fick syn på när vi kom till campingplatsen var den långa sandstranden, som sträcker sig längs med stora delar av campingen. Den brukar kallas för Dalarnas Riviera och jag förstår verkligen varför.

Vi promenerade längs med stranden för att utforska vad som finns där. Vi hittade en liten udde med trampbåtar…

.. och vi åt glass på en bänk på sandstranden. Så mysig första stund på campingen!

Vår husvagn hade en plats precis intill sjön. Vi njöt av att kunna titta ut på det glimrande blå vattnet mellan tallarna.

Frukosten åt vi såklart gärna utomhus med denna fina vy intill oss.

Campingen är stor och har det mesta man kan tänka sig. Jag var glas över att hitta en mysig runda att springa. Den gick längs med campingens strand och bort till en skog. Efter den lilla bron kom jag in på skogsstigen och fick skön skugga av skogens träd. Så härligt!

Barnen var glada över att det båda finns minigolf och stora studsmattor på campingen.

När man är i Orsa måste man ju också besöka Orsa Rovdjurspark såklart. Så det gjorde vi. Det var mysigt att promenera runt där och vi fick se riktigt många djur. Barnen var mest fascinerade över isbjörnarna, den stora brunbjörnen och björnungarna, tigrarna samt snöleoparden.

Vi åt lunchen uppe på Toppstugan, som levererade en fin utsikt över parken och naturen.

Det fina med att bo så nära vattnet som vi gjorde på Orsa Camping är kvällarnas skönhet. En av kvällarna gick jag och dottern ut sent för att plocka blommor där vid strandkanten.

Vilken vacker kväll det var och en fin stund att spara som minne länge, länge.

Tack Orsa Camping för fina dagar hos er då i månadsskiftet juni-juli!

Om du vill läsa mer om campingen kan du hitta bra information här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons