Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Töllås fårgård – mysig gårdsbutik och sommarcafé på Orust

Töllås fårgård - butiken

Det finns vissa saker vi gjorde under vår sommarsemester som gav större avtryck än andra. En sådan upplevelse var vårt besök på Töllås fårgård, som ligger på nordspetsen av Orust. Här får du veta mer om den mysiga gårdsbutiken samt sommarcafét och trädgården där.

Töllås fårgård

Eftersom vi bodde med husvagnen på Vindön, precis intill Orust, behövde vi inte köra långt för att komma till Töllås fårgård. När vi kom fram möttes vi av en stor gård, fylld med växter, djur och andra besökare. Vi kände genast att detta var en mysig och välkomnande plats.

I det stora gula huset såg vi att det både fanns en gårdsbutik och ett café. Fikasugna som vi var ställde vi oss genast i kön till caféet. Det fanns massor av gott på menyn och var lite svårt att välja.

Jag valde till slut en chokladkaka med vispgrädde medan ett av barnen valde glass och övriga två tog äppelpaj med vaniljvisp. Till det drack vi alla flädersaft. Så somrigt och gott!

Vi slog oss mer vid ett av borden i trädgårdscaféet. Jag älskar verkligen den här typen av gårdar/caféer! Det känns som man sitter hemma i sin egen trädgård och ändå är upplevelsen så mycket mer än så.

Min chokladkaka hade en uns av apelsin, vilket inte var en succé för mig då jag inte gillar kombinationen choklad och apelsin. Men bortsett från det var den galet god. Och fin, som ni ser.

Efter fikat kollade barnen in de söta kaninerna och fåren. Jag och mannen njöt av trädgårdens alla blommor och gick runt bland odlingarna. Där fanns potatis, lök, morötter och andra grönsaker som man kunde köpa, direkt från odlingslandet. Hur härligt!

Om du är på Orust måste du besöka denna mysiga fårgård. Här har jag berättat om en annan fin plats på Orust: Mollösund.

4 kommentarer

 1. Hej.
  Jag undrar när ni har höstmarknad .?
  Har ni gurka på burk som jag har köpt flera gånger o små burkar med gele

  MVH Marietta.

  1. Hej Marietta,

   Jag kan tyvärr inte svara på dessa frågor. Men ska se om de som driver Töllås fårgård kan svara!

   Med vänlig hälsning,
   Karin

  2. Hej!
   Vi har vår Skördemarknad 25-26 september i år!
   Vår populära gurke-burk är tyvärr slut, önskar du stå med på vår lista till nästa år för gurka så är det bara att höra av dig till oss på 0733-78 82 95.
   Flera olika geléer finns till försäljning i vår gårdsbutik.

   Hälsningar Barbara
   Töllås Fårgård

Lämna en kommentar

Annons
Annons