Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Vårt lilla äppelträd

Det är fantastiskt att följa trädgårdens alla olika faser och skepnader. Just nu är det plommonträden och äppelträdet som sprider den främsta glädjen när de bär av sin frukt. Vårt lilla äppelträd är jag särskilt förtjust i.

Det är verkligen litet och ändå kan det bära så pass många äpplen som det gör nu. Vi är inga proffs på fruktträd och vi borde säkert beskära det mer och annorlunda än vi gjort hittills. Men det verkar ändå må bra!

I helgen gick jag en vända under äppelträdet och plockade av en del av frukterna. Så mysig sak det är att kunna göra det!

Just dessa äpplen är inte så goda att äta som de är, men de blir ljuvliga i smaken om man tillagar dem på något sätt. Så ljuvligt med dessa äppeltider!

Du missade väl inte inlägget jag skrev häromdagen med tips på goda recept att göra av svenska äpplen? Annars har du det via länken.

Om du inte har eget äppelträd, men vill få uppleva det ändå så kan jag tipsa om Äppelfabriken. Den ligger på Ekerö och är en mysig plats med många äppelträd, café och butik där man kan handla äppelmust, äppelmos och liknande. Det var många år sedan vi var där senast och jag åker hemskt gärna dit snart igen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons