Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

De bästa äventyren är ofta de enkla och spontana

De bästa äventyren - utflykt på Vindöns camping

Sedan vi fick barn har jag lärt mig att uppskatta de enkla och små äventyren i vardagen. Tror inte jag är ensam om det. Men jag slås av det gång på gång, hur mysiga och härliga de där små, enkla och spontana äventyren är. Ofta är det just de som är de bästa äventyren.

Här berättar jag om ett sådant äventyr från i somras.

De bästa äventyren är ofta de enkla och spontana

Under tio dagar bodde vi på Vindöns Camping på Orust på Västkusten. Jag lovar att berätta mer om just den campingen inom kort för den var verkligen mysig och fin. Men nu ska jag berätta om vårt lilla äventyr på just den campingen en av kvällarna.

Vår husvagn var placerad precis vid vattnet och den lilla sandstranden. Där badade vi varje dag och redan första dagen blev barnen nyfikna på det berg som det gick att vada till i andra änden av viken. De pratade om hur mysigt det vore att vada ditt en kväll, klättra upp på berget och sitta där med medhavd matsäck. Jag gick igång på deras idé så en kväll efter att vi hade ätit middag packade vi en ryggsäck med fika och gav oss iväg.

Vid Vindön är havet väldigt långgrunt och vattnet nådde upp till knäna på barnen. Det gick alltså bra att vada ända fram till det lilla berget utan att blöta ner kläderna.

Så var vi framme vid berget och började klättra upp på det.

Jag är alltid nojjig när barnen ska klättra på osäkrade platser, men de hade koll och allt gick bra.

Berget är inte stort alls, men det var tillräckligt högt för att vi skulle få en fin utsikt över viken och campingplatsen. Som ni ser var kvällen fin!

Vi hade med oss kex och dricka, som vi dukade fram på stenarna. Den familj sm vi bodde bredvid på campingen hade fått reda på vårt äventyr och blivit sugna på det också. Så en kort stund senare kom de uppför berget också.

Barnen lekte tillsammans och klättrade nästan direkt ner till havskanten av berget för att fiska krabbor. Tänka sig att Lillasyster i vår familj var den som fick den första krabban!

Efter någon timme av krabbfiske, lek och njutfika på klippa tog vi oss nedför berget igen och vadade hem. För mig är detta fortfarande ett av sommarens mysigaste äventyr och jag kommer bevara minnet av det länge. Tänk att det inte behöver vara svårare än så att få uppleva äventyr en sommarkväll i juli!

Lämna en kommentar

Annons
Annons