Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Höstrecept bakning – det här är gott att baka i höst!

Helgens goda - morotskaka

Nu när hösten kryper sig på och det är både kyligare och mörkare utomhus är det mysigt att baka ett extra gott fikabröd. Det är som att smaklökarna vill ha andra bakverk på hösten än på sommaren och här tipsar jag om mina favoriter när det kommer till just höstrecept bakning.

Njut av säsongens fina frukter och bär i goda bakverk eller lyxa till det med ett riktigt chokladigt bakverk eller maffiga muffins. Att fika mycket hembakat på hösten är en riktigt bra idé, tycker jag!

Höstrecept bakning

Morotskaka med glasyr

Kanske att några av er har kunnat skörda egna morötter i år och har några kvar? Annars går det ju fint att handla morötter i butik. Oavsett är denna maffiga morotskaka med glasyr ett självklart val att baka på hösten. Den är saftig och härligt smakrik!

Knäckig äppelpaj recept

Min knäckiga äppelpaj har jag tipsat om några gånger tidigare. Men det är inte konstigt för den är verkligen hur god som helst. Med sirap i smulpajsdegen får den en härligt knäckig yta!

Se till att njuta av äpplen i andra typer av bakverk och maträtter också. Här har jag samlat mina godaste recept med äpple.

Blåbärssmulpaj recept

På vissa håll i landet finns det fortfarande blåbär kvar i skogen och vad passar inte bättre än att baka en smulpaj blåbär då? Galet gott!

Kanelbullar på Kanelbullens dag

Så har vi kanelbullar, denna ljuvliga klassiker. Tänk dig att du kommer hem från en frisk höstpromenad och plockar fram nybakade kanelbullar med kall mjölk. Det finns knappt något härligare, eller hur?!

Kladdig kladdkaka - recept

Kladdkaka är ju alltid gott, men kanske ändå är den som godast på hösten. Här får du min kladdigaste kladdkaka.

Prinsessmuffins recept

Maffiga, söta muffins är också gott på hösten. De här så kallade prinsessmuffins är en favorit att baka hemma hos oss.

Bananbröd

Sist ut vill jag tipsa om mitt alldeles sagolika bananbröd. Det här är perfekt att baka när du har mogna bananer hemma. Njut det sedan gärna med jordnötssmör och en stor kopp te!

Hoppas att du har fått inspiration till din bakning nu i höst!

Lämna en kommentar

Annons
Annons