Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Hur jag skapar mig en bra start idag

Morgonlöpning i Stockholm på hösten

Ni som läste gårdagens blogginlägg vet att jag inte fick en bra start av den dagen. Av den anledningen var jag extra mån om att dagens start skulle bli desto bättre. Det är fortfarande tidig morgon när jag skriver detta, men jag känner redan nu att denna start av dagen har blivit så mycket bättre. Och det är oftast så jag känner när jag startar mina dagar. Här berättar jag om hur jag skapar mig en bra start idag.

Hur jag skapar mig en bra start idag

Imorse ringde mitt alarm extra tidigt. Jag vaknade i dotterns säng eftersom hon hade ropat på mig på natten och ville att jag skulle sova hos henne. Klockan var bara 05.00 när alarmet ringde och min första tanke var att det skulle vara skönt att ligga kvar där i den varma sängen bredvid henne. Men i sekunden efter kom jag på vad jag skulle göra denna morgon och då var det enklare att gå upp.

Eftersom mannen är ledig idag är det han som lämnar och hämtar barnen och jag kan åka hemifrån så tidigt som jag vill. Inför denna dag hade jag därför bokat in mig på ett pass på Stockholm Barre. Peppen i att få träna Barre idag är stor. Det var långt innan Corona slog till som jag tränade det och det ska bli så kul!

Innan det var dags att åka hemifrån satte jag mig i vanlig ordning med mitt kaffe i köket och eftersom jag hade gårdagens morgon i mitt medvetande var jag varsam med vad jag valde att titta på när jag öppnade mobilen för första gången idag. Jag tror att det hade med mitt glada och peppiga mindset att göra för när jag scrollade mina sociala medier-flöden denna morgon blev jag inspirerad och ännu mer pepp. Stor skillnad mot igår när jag snarare kände mig lite deppig av att kolla in flödena. Läs här om hur sociala medier kan orsaka psykisk ohälsa. Jag tror starkt på att medvetenheten kring det och att ha rätt mindset när du väljer att kolla in sociala medier är en viktig aspekt för att må bra.

Morgonlöpning i Stockholm på hösten

Jag valde förväntan och glädje när jag vaknade imorse. Detta kunde jag göra eftersom jag valde att tänka på det jag ser fram emot idag. Utöver att träna Barre ser jag fram emot att jogga genom Stockholm i fin morgonskrud och att sedan komma till kontoret för att ha ett gäng givande möten. Denna torsdag den 30 september kommer bli en bra dag. Det har jag på känn!

Morgonlöpning i Stockholm på hösten

Att vi snart går in i oktober känns också fint. Vilka magiska morgnar jag ska haffa mig denna kommande månad!

Hoppas att du har fått en fin start på denna dag och att det har format resten av dagen. Tänk på att du kan göra skillnad med det mindset du har. Tankens kraft är stor!

Lämna en kommentar

Annons
Annons