Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Jordgubbssmörgås – himmelskt gott!

Jordgubbssmörgås

Sommaren och den ljuvliga jordgubbssäsongen är slut, men jag kan fortfarande känna smaken av svensk solmogen jordgubbe i munnen. Det måste ju vara bland det godaste som finns! Här ska jag berätta om något av det godaste jag vet som går att äta tillsammans med jordgubbe, nämligen jordgubbssmörgås!

Har du testat att äta jordgubbe på smörgåsen? Om inte måste du göra det så fort du får chansen att njuta av fina jordgubbar. Sommartid frossar jag jordgubbssmörgås så ofta som jag kan. Det är så fantastiskt gott!

Min godaste jordgubbssmörgås

Att ha bär eller frukt på smörgåsen är kanske inte det vanligaste pålägget. Men faktum är att dess sötma och saftighet ger smörgåsen en fin karaktär och smakbalans. Förutom jordgubbar har jag gärna bitar av äpple, päron eller nektarin på mina ostsmörgåsar. Också galet gott!

Just ost tillsammans med bäret eller frukten på smörgåsen är viktigt. Det blir galet gott tillsammans!

Här ovan ser du en av sommarens absolut godaste smörgåsar. Nybakat, hembakat bröd med smör, en lagrad prästost och ett gäng jordgubbar. Wow alltså!

Helt ärligt tycker jag att detta är så mycket godare än vilken marmelad eller sylt som helst. De färska bären är lagom söta och ger mer karaktär än det sötsliskiga marmeladen eller sylten. Mer färsk vara till våra smörgåsar!

Zuccinibröd recept

Kanske minns du brödet som jag tipsade om i förra veckan? Om inte så jag kan jag berätta att detta är ett zucchinibröd, som jag bakade för första gången denna sommar. Det blev härlig saftigt och passade väldigt bra att äta med ost och jordgubbar. Här hittar du receptet på mitt zucchinibröd.

Nu när säsongen för svenska jordgubbar är slut får vi njuta mer av andra bär och frukter på mackan. Men jag lovar dig att när nästa säsong är här kommer jag njuta av många jordgubbssmörgåsar igen!

>>> Här hittar du andra nyttiga recept med jordgubbar. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons