Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En helt vanlig magisk torsdag morgon i mitt liv

Klockan ringer som vanligt 05:30. Det är becksvart ute och övriga i familjen sover skönt i sina sängar. Jag ligger vaken på kudden en liten stund innan jag reser på mig och går upp. Jag tänker på att jag snart ska få dricka mitt morgonkaffe och om en stund jogga iväg för att möta upp en vän. Kan inte tänka mig en härligare start på dagen och jag vet redan nu att detta kommer bli en magisk torsdag morgon!

En magisk torsdag morgon

Nere i köket smakar ljuvligt och jag älskar verkligen den där stunden av egentid när jag dricker det medan jag sminkar mig och gör mig klar för dagen. Det är fortfarande alldeles mörkt ute och helt tyst.

Så närmar sig klockan 06:30 och det är dags för att snöra på mig löparskorna och ge mig iväg. Där ute har himlen ljusnat något, men allt är fortfarande stilla och tyst. Jag springer långsamt med löparryggsäcken på ryggen. Vi ska bada halvvägs genom löprundan och så här i mitten av september och med bara fyra grader i luften känns det bra att ha med handduk och ombyte. Att springa hem nu med blöta kläder är nog inte så bra.

Vi möts vid den vanliga platsen, kompisen och jag, och fortsätter springturen tillsammans. Det var några veckor sedan sist och vi uppdaterar varandra om vad som har hänt. Vi springer in på den lilla stigen och springer genom skogen.

Så kommer vi ut på bilvägen och springer resten av vägen längs med den. Det är inga andra ute nu och vi kan springa sida vid sida. Tänk, snart kommer alla dessa träd vara klädda med oranga och gula löv. Det kommer vara magiskt!

Vi är framme vid sjön och även där är det folktomt. Himlen är nu ljust grå då det är en mulen morgon. Sjövattnet är också grått och nästan helt stilla. Det är så fint att stå en stund i stillheten och ta in allting innan vi drar av oss springkläderna och hoppar i.

Vi har båda badkläder på oss under och känner att vattnet har blivit lite kallare än sist. Snart kan det kallas kallbad på riktigt!

En kort liten simtur senare är vi båda uppe på bryggan igen och vi konstaterar att det är skönt att ha handdukarna med sig. Det är kyligt i luften och jag skulle inte vilja springa hem i den blöta baddräkten.

Vi springer samma väg tillbaka och vinkar hej då till varandra innan jag springer sista biten hem själv. Det är nästan svårt att beskriva hur mycket Wow-känsla jag har inom mig. Att får börja dagen på det här sättet är ren och skär magi och jag är så tacksam för möjligheten.

Det här var min morgon idag – en helt vanlig magisk torsdag morgon i mitt liv. Jag skapar den helt själv och njuter av varje stund. Kanske kan den också bli din?

Lämna en kommentar

Annons
Annons