Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Det fina med att vara en morgonmänniska

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Jag är visserligen inte den sortens person som vaknar långt innan klockan ringer. Men när den ringer går jag upp direkt och piggnar till ganska så omgående. Jag är definitivt mycket mer en morgonmänniska än en kvällsmänniska och det är jag tacksam för. Det finns så mycket fint med att gå upp tidigt på morgonen och här vill jag berätta mer om vad det är jag njuter av under mina tidiga morgonstunder.

Jag är en morgonmänniska och det fina med det

På vardagarna ringer mitt alarm 05.30 och ibland till och med 05.00. Jag har aldrig någonsin ångrat att jag har gått upp så pass tidigt då timmarna på morgonen oftast är mina bästa timmar på dygnet.

Det finns många anledningar till att jag älskar att vara en morgonmänniska. Här kommer några av dem:

  • Eftersom det oftast är jag som går upp först i familjen får jag mig en stund med värdefull egentid där i arla morgonstund. Jag dricker mitt kaffe medan jag gör mig klar för dagens aktiviteter. Den där första kaffekoppen på dagen är så god!
  • Min vardagsrutin är att starta varje dag med frisk luft, antingen genom träning/löpning utomhus eller under en promenad. Den tidiga morgonen är tyst och rofylld. Jag blir ett med naturen och jag upplever att jag kan vara ett med stunden och nuet mer än någonsin.
  • Varje morgon är en ny start med nya möjligheter. Jag älskar den fräschhet som jag har i hjärnan på morgonen. Det ofta just då som jag får de mest kreativa idéerna och bästa motivationen till att ta mig an utmaningar och problem.

För att min tidiga morgon ska bli så bra som den kan bli måste jag ha fått tillräckligt med sömn. Jag är därmed den som lägger mig tidigt på kvällen och också det är alltid värt.

Här får du ett gäng bilder från mina tidiga morgnar utomhus på hösten. Vem vill gå miste om detta magiska?!!

Septembermorgon
Septembermorgon
Vacker morgon
Morgonpromenad i augusti
Meditativ löpning
Morgonlöpning i Stockholm på hösten

Löpning och promenader i soliga och fina höstmorgnar. Alltid lika magiskt!

Yoga på bryggan en morgon i maj
Morgondopp i sjön

Att ta ett morgondopp när sjön är spegelblank och ingen annan är där är också bland det finaste som går att göra en tidig morgon.

Är du också en morgonmänniska?

Detta inlägg om varför det är värt att gå upp klockan fem på morgonen skrev jag för några år sedan. Men jag har exakt samma åsikt idag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons