Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Ljuvliga september – detta händer i naturen under september

Morgonlöpning i Stockholm på hösten

Det är första september och det sprudlar i mig av förväntan. Denna första höstmånad är fantastisk, framför allt för att det händer mycket fint i naturen under september.

Här kommer det som jag njuter av som mest denna månad.

Naturen under september

Frukter och bär mognar

Årets sista blåbärsplock
Svenska äpplen på vårt äppelträd

Under september månad mognar många frukter och bär. Jag har nyligen berättar om våra äpplen som vi nu kan skörda. Vi har också plommon i trädgården och i skogen finns det fortfarande blåbär. Det gäller att passa på att njuta av allt det goda denna månad!

Årets sista blåbärsplock

Ovan ser ni årets sista blåbärsplock ett annat år. Det skedde i september och jag hoppas på ett antal sådana stunder innan årets blåbärssäsong är slut.

Sommaren kan dröja sig kvar

Blommor i trädgården

Det blir inte höst över natten. Tvärtom fortsätter blommor växa och insekter flyga. Vår blomsterodling i slänten är som vackrast nu och insekterna är fortfarande igång där.

Löven ändrar färg

Löpning en lördagsmorgon på hösten

Visst är det fantastiskt vackert när löven ändrar färg på hösten?! Än har det inte börjat här hos oss, men mot slutet av månaden kommer vi få njuta av vackra, färgglada löv.

Sjöar och hav börjar bli kallare

Kallbad - Värdefull egentid

Här ser ni en bild från ett härlig bad i sjön i september förra året. Jag minns den stunden som så härlig egentid i samband med en hektisk helg i övrigt.

Det är nu vattnet i sjöar och hav blir allt kallare och snart kan vi kalla det för kallbad!

Dagarna blir kortare

Redan nu i september mörknar det fort på kvällarna. I Stockholm förlorar vi cirka två och en halv timme i dagsljus jämfört med augusti månad. Det är nu vi kan krypa ihop i soffan med en pläd och tända ljus. Efter en aktiv dag i höstväder är just det bland det skönaste!

Löpningen är som bäst

Löpning en lördagsmorgon på hösten

Som ni vet älskar jag att springa på hösten. Det är nu i september som löpning utomhus är som bäst och därför vill jag maxa med mycket löpning denna månad.

Löpning på födelsedagen

Att jag fyller år i september gör att denna månad är ännu bättre. Såklart att jag firar min födelsedag med härlig höstlöpning. Det kommer jag göra i år också!

Håller du med om att september är en alldeles ljuvlig månad?!

Lämna en kommentar

Annons
Annons