Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Vad är en Runstreak? Varför ska jag göra en?

Löpning Kungsholmen runt

Det är många som snackar om att göra en Runstreak och jag vet också en hel del som har gjort en. Jag har gått från att inte alls vara sugen på att göra en till att vilja satsa på en Runstreak. Men vad är en Runstreak? Här reder jag ut begreppet.

Vad är en Runstreak?

Runstreak handlar om att man springer en kort sträcka, närmare bestämt en engelsk mile, varje dag flera dagar i följd. För den som har svårt att komma upp ur soffan är detta ett smart sätt att slippa svara på frågan om man ska träna idag eller inte. Istället blir den viktiga frågan när man ska träna. Och eftersom man bara behöver springa 1,61 kilometer tar det inte mycket av ens tid.

Vår kropp behöver röra på sig. Genom att springa en kort och lugn löptur varje dag får man till den där nödvändiga rörelsen. Faktum är att så pass korta löpturer också för det mesta är väldigt skonsamma för kroppen. Det enda “jobbiga” är väl möjligtvis att man behöver byta om och duscha lite oftare än annars.

Så för att summera: Du springer eller joggar minst 1,61 kilometer om dagen flera dagar i följd. Det är en Runstreak!

Löpning och tankens kraft

Jag vill göra en Runstreak på 100 dagar! Varför då?

Jag har ju inga problem att ta mig tid till träning och rörelse. Så det handlar inte om det. För mig handlar det främst om att testa hur det skulle kännas att springa 100 dagar i rad. Vissa dagar kommer jag springa längre sträckor, andra dagar kommer jag kombinera mitt löppass med styrketräning och ytterligare några dagar kommer jag bara springa i 9-10 minuter och sedan är jag klar.

Löpning i skogen
Löpning - Spring så snackar vi

Att springa är verkligen bland det bästa jag vet och jag är säker på att jag kommer njuta av att få göra det varje dag. Jag startade min Runstreak igår måndag och kommer vara klar med den i slutet av december.

Har du gjort en Runstreak någon gång? Eller är du sugen?

Läs gärna mer om det här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons