Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Våga testa en ny sport!

Våga testa en ny sport - Innebandy på jobbet

Det finns så många olika träningsformer och sporter att det borde finnas något för alla. Att då och då våga testa ny sport är viktigt för att säkerställa att du inte går miste om något. Oavsett vilken förväntan du har på den sport eller träningsform du inte tidigare har testat så kan den visa sig vara hur kul som helst.

Här får du min syn på det här med att testa nya sporter.

Våga testa en ny sport och varför du ska göra det

När jag började jobba på Pineberry för fem år sedan fick jag veta att flera av kollegorna spelade innebandy ihop på måndagar klockan 08.00. Nog för att jag älskar att träna, och gärna tidigt på morgonen, men att spela innebandy kände jag mig högst osäker på om jag skulle tycka var kul. “Jag måste ju testa en gång i alla fall”, tänkte jag. Så det gjorde jag.

Jag har aldrig varit en bolltjej. Min fotbollskarriär varade i ca 3 månader när jag gick i sexan och efter det har jag aldrig sysslat med en bollsport. Gym, gruppträningspass och löpning har istället varit min grej. Men när jag testade att vara med på innebandyn en gång insåg jag att det ju var riktigt roligt.

Under fem års tid har jag nu spelat innebandy med kollegorna varje måndag morgon (förutom under Corona då vi gjorde uppehåll av den aktiviteten, men nu är vi igång igen). Jag har ingen bra teknik och tycker att det är svårt att dribbla med bollen, men jag gör så gott jag kan och det är galet roligt.

Förutom att innebandy är kul ger det också fantastiskt bra konditionsträning. Aldrig att jag pressar mig så hårt i löpningen som de spurter jag gör i innebandymatcherna. Pulsen är skyhög och benen går som trumpinnar för att hinna ikapp bollen. Så kul!

Hade det inte varit för denna aktivitet på jobbet hade jag inte hittat till innebandyn. Nu till helgen blir det dags för mig att testa padel för första gången någonsin. Jag är nog sist på den bollen, men ser fram emot det mycket. Få se om även denna bollsport tilltalar mig!

Hur är det med dig? Vågar du testa en ny sport allt ibland?

Liknande inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons