Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En helg hemma med Ja-dagen

Ja-dagen - Karin Axelsson

Efter att ha varit bortrest tre helger i rad var det denna helg väldigt skönt att få vara hemma. Jag älskar att uppleva nya platser och göra roliga saker på våra lediga helger, men det är också skönt att hinna vara hemma vissa helger också. Just denna helg fick barnen ha Ja-dagen på lördagen. Här tänkte jag berätta vad det är!

Ja-dagen

För ett tag sedan såg vi en amerikansk film tillsammans som heter Ja-dagen. Det var så barnen fick reda på det konceptet och också insåg vad det var.

Vad är Ja-dagen?

Ja-dagen är en dag när barnen i familjen får bestämma vad alla i familjen ska göra under hela den dagen. Det får såklart inte vara farliga eller dumma saker och det får heller inte vara på platser som ligger för långt bort. Bortsett från det har barnet eller barnen helt fria händer till att styra upp dagens agenda.

Som förälder upplever jag att det är lätt hänt att det snabba och spontana svaret på mycket av det barnen frågar och säger att de vill göra är nej. Det finns så många andra ”måsten” och göromål som vi vuxna behöver göra på den lediga tiden att det inte alltid finns plats för det roliga och det som barnen vill. Det är ju så tråkigt att det ska behöva vara så!

Just därför gillar jag konceptet Ja-dagen och jag är övertygad om att jag eller vi inte hade sagt ja till alla barnens önskemål om vi inte hade haft den här dagen.

Vad gjorde vi på barnens Ja-dag i lördags?

Våra barn har verkligen inte höga krav så det var inte speciellt svårt att säga ja till deras önskemål. Detta gjorde vi i lördags:

  • Vi åt nygräddade mjuka våffelwraps till frukost.
  • Vi åkte till simhallen där vi badade, simmade och åkte vattenrutschbana.
  • De fick välja musiken vi lyssnade på under hela dagen och dottern valde kvällens gemensamma film.

Som sagt, de kräver inte så mycket, men de verkade nöjda med denna dag. Och är de nöjda så är jag nöjd!

På söndagen var det fortsatt barnen i fokus på ett sätt. De hade nämligen sina aktiviteter ridning och fotboll. Utöver det gav jag mig själv möjligheten att göra sådant som jag ville. Valet blev en stund av trädgårdsfix då jag bland annat plockade av de sista fina solrosorna.🌻

Tänk så lycklig jag blir av dessa solgula blommor!

Och visst är denna hortensia, som jag fick när jag fyllde år, fin!

Söndagen var mer av min Ja-dag kan man säga.

Lämna en kommentar

Annons
Annons