Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Oktober med de vackra färgerna och ljuvliga morgnarna

Oktober - kallbad

I fredags var det den första oktober och jag valde att inleda den på det absolut bästa sättet. Att få springa i skogen med alla dess vackra färger och sedan ta ett morgondopp i sjön är svårslaget. Jag ser fram emot många sådana stunder i oktober. Här får du min första kontakt med oktober detta år!

Oktober – vackra färger och ljuvliga morgnar

Under oktober tajmar jag tiden för soluppgångarna så bra. Det brukar vara lagom till när jag har druckit upp mitt morgonkaffe och jag ger mig ut i morgonluften som det börjar ljusna. Jag får under min morgonlöpning njuta av de vackra morgonfärgerna och en sol som sakta stiger bakom horisonten. Så magiskt!

När jag sprang min runda i skogen i fredags var det lagom till när jag kom till den här uppförsbacken som solen visade sig.

När jag sedan kom fram till fältet och sprang vidare mot nästa parti av skogen var himlen ljust rosa. Oktober slog mig med häpnad och det kändes så rätt att börja månaden på just detta sätt.

Jag sprang vidare och kom fram till sjöglimten – denna fantastiska plats som jag njutit av så många gånger på egen hand och ändå inte kan tröttna på. Här tog jag mig en paus från löpningen och bytte om till baddräkten som jag hade på mig under springkläderna.

Nu är vattnet ännu kallare och jag ser fram emot att det kommer fortsätta att bli kallare för varje gång som jag badar.
Förutom kylan är det magiskt att kunna ta dessa morgondopp i ensamhet, utan en enda människa i sikte och med en tysthet som ger ro och frid för själen.

Förra året var just hösten min period för att vänja mig vid dessa kalla bad. Då hade jag ju inte badat på vintern tidigare. Då upplevde jag kallbad i oktober så här. Nu vet jag vad som komma skall och jag ser så mycket fram emot det!

Underbara oktober med de vackra färgerna och de ljuvliga morgnarna. Tänk vad mycket fint vi kommer få uppleva denna månad!

Fler oktober-inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons