Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

När livet är tufft är rätt fokus viktigare än någonsin

Yoga på bryggan en morgon i maj

Jag ska verkligen inte klaga på mitt liv då jag har allt man kan önska sig. Men när jag imorse vaknade med en liten klump av ledsamhet i hjärtat visste jag att det skulle vara extra viktigt att jag idag börjar dagen med rätt fokus och ett positivt tänkande.

Det som tynger mig är egentligen ingen stor sak, men i stunden kändes den som det. Och eftersom jag vet att jag har så mycket annat att vara glad för lade jag fokus på det istället.

All respekt för att man såklart ska få unna sig att vara ledsen. Det är en del av livet. Men att försöka se det positiva i livet är en viktig övning trots allt.

Hur du väljer rätt fokus

När man bestämmer sig för att varje morgon tänka på sådant som man är tacksam för blir det med tiden lättare att få in den vanan. Det gör att inställningen till livet och dagen blir mer positiv och förväntansfull. Och de gråa molnen av oro eller ledsamhet brukar försvinna. Så är det i alla fall för mig.

Med det sagt kan man periodvis i livet såklart ha det så pass tufft mentalt att man behöver mer hjälp än så. Att försöka välja rätt fokus är behjälpligt för de allra flesta, men utöver det kan man behöva professionell hjälp eller göra andra insatser för att må bra.

För mig hjälper det oftast att starta dagen med positivt tänkande och för att ge dig inspiration punktar jag ner här vad det är jag tänker på och som jag är tacksam för i mitt liv.

Detta tänker jag på denna morgon som får mig att må bra:

  • Höstens färger som fortfarande sprakar är som balsam för min själ.
  • Jag är så tacksam för de jag har där hemma. Mannen och barnen är mitt allt och jag kan inte nog tänka på hur mycket de betyder för mig.
  • Jag har i övrigt fina relationer i mitt liv och omges av människor som ger mig positiv energi och inspiration.
  • Jah har ett jobb som jag älskar.
  • Jag har just sprungit i tio minuter och är nu på väg till ett roligt träningspass. Vilken glädje att kroppen orkar och vill röra på sig!
  • När jag kommer hem ikväll kommer jag komma hem till ett nystädat hus. Idag börjar vi nämligen med städhjälp och den kommer inledas med en storstädning av huset. Wow, vilken skön känsla det kommer vara!
Yoga på bryggan en morgon i maj

Vilket fokus väljer du för idag? Vad har du att vara tacksam för? Hur känns det inom dig när du tänker på detta?

Fundera på de frågorna och omfamna dagen med ett välkomnande sinne. Det är vad jag försöker göra!

Fler liknande inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons