Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Badhotellet i Tranås och vår magiska helg där

Badhotellet i Tranås

Vi har inte haft en tjejhelg på egen hand, det vill säga utan män och barn, sedan vi var i New York för två år sedan. Corona kom emellan och nu när restriktionerna har släppt kände vi att det äntligen var dags för en tjejhelg igen. Vi ville umgås på ett skönt och avslappnat sätt och började därför leta efter spahotell att boka in oss på. Eftersom en av oss bor i Göteborg och vi andra tre i Stockholm försökte vi hitta något mellan oss och valet föll på Badhotellet i Tranås. Läs här om den fina helg vi just har haft på detta spahotell.

Badhotellet i Tranås

Som ni säkert redan har räknat ut ligger detta hotell i Tranås. Det är ett hotell med gamla anor, vilket präglar hela upplevelsen där. Förutom att hotellet i sig är fint och har allt man kan tänka sig ligger det fantastiskt vackert intill en skog och en å. Som vi njöt av morgonlöpningar och kvällspromenader i denna skog!

Om vi ska ta det från början kom vi dit i fredags sent på eftermiddagen. Vi strosade runt i Tranås en stund innan vi gjorde i ordning oss för en 5-rätters middag i restaurangen. Sådan lyx att få sitta ner med sina närmaste vänner och prata om allt mellan himmel och jord. Vi satt uppe till midnatt innan vi kände att det var dags att slå igen våra blå.

Dagen efter startade vi med en magisk löprunda i skogen och vid ån. Morgonsolen strålade och vi var alla förväntansfulla inför denna lördag som skulle innehålla sparitual och skönt häng.

Sparitual på Badhotellet Tranås

Att göra en sparitual när man är på spa är en sådan värdefull och härlig sak. Jag älskar att man har ett schema att följa och det blir att man nyttjar spa’t på ett helt annat sätt i samband med att man gör en ritual. Ovan ser du vilka steg sparitualen på Badhotellet Tranås innefattar.


Vi inledde ritualen med att skåla i bubbel och fick sedan göra allt från att skrubba kroppen till att bada i olika bastuar, spruta kallvatten på varandra, bada fotbad och massera in ansiktet med guldmask.

Känslan efter en sådan här sparitual är svårslagen. Man blir ren, fräsch, uppiggad och avslappnad på samma gång.

Övriga spa’t på Badhotellet

Efter vår sparitual gick vi ut i det vackra höstvädret och badade i den varma utomhuspoolen. Så härligt!

Vi åt en torsk med risotto till lunch och svidade sedan om till badkläder igen. Nu gick vi ner till hotellets härliga anläggning nere vid ån.

Där finns både vedeldade badtunnor och bastutunnor. Här satt vi länge och njöt av den ljuvliga solen och det varma vattnet.

Naturen och omgivningarna

Att hotellet ligger så nära den vackra naturen är verkligen ett stort plus i kanten. Skogen där är både trolsk och vacker och som vi njöt av den fina kvällssolen när vi gick runt där sent på eftermiddagen på lördagen.

Att ha så fina vänner som jag har är en ynnest. Helgen med dem var så värdefull och vi är så tacksamma för att vi har varandra.

Vi valde den mest perfekta plats för vår tjejhelg och jag kan verkligen rekommendera detta hotell till alla er som vill komma ner i varv och unna er lyx och njutning för en helg.

Vi avslutade vår vistelse med mer skogsspring och skogsdoft samt en ljuvlig hotellfrukost. Vilken helg!

Kolla in hotellet här om du vill.

Lämna en kommentar

Annons
Annons